​FC Lahti palkitsi kauden parhaita

Tilaisuudessa jaettiin myös jokavuotiset palkinnot. Vuoden Pelaajaksi valittiin Eemeli Virta, Vuoden Tulokkaaksi Mikko Viitikko ja Vuoden Kuhnurin palkinto annettiin Jani Tanskalle.

– On ollut kunnia pelata näiden äijien kanssa. Tämä oli ikimuistoinen kausi ja minulle se oli ensimmäinen Veikkausliigassa. Ensi vuonna olemme vielä parempia, Virta kiitteli vuolaasti.

– Minulla oli kauteen lähdettäessä vaikeat lähtökohdat pitkän loukkaantumisen jälkeen. Tämä oli minun ehjin kausi urallani. Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen kauteeni kokonaisuutena. Vuoden tulokas -palkinto tuntuu hyvältä, vaikka olin joukkueen kokenutta kaartia ja mielestäni olin esimerkkinä nuoremmille. Lähdemme nälkäisenä ensi kauteen, Lahdessa jatkava Viitikko summasi kauden.

– Totta kai palkinto tuntuu hyvältä. Luulen, että ansiot tulevat vähän pidemmältä ajalta kuin pelkästään tästä kaudesta, mutta muistaminen lämmittää mieltä. Olen viihtynyt Lahdessa ja joukkue ja seura ovat olleet sellaisia, jossa on ollut hyvä pelata ja jossa olen halunnut pelata. Viime vuodesta joukkue oli muuttunut paljon, niin siihen nähden teimme hyvää duunia. Seurassa on tällä hetkellä hyvä tilanne. Moni nuori löi tällä kaudella läpi ja moni on läpimurron kynnyksellä. Pari seuraavaa vuotta tulee olemaan seuralle hyviä. Tässä on paljon samaa, kuin kaudessa 2016, joka oli haastava. Seuraavana vuonna Lahti keräsi hedelmät ja tässä on paljon samaa, hymyilevä Tanska summasi.

Lisäksi tilaisuudessa muistettiin pitkäaikaisia taustatoimijoita. Antti Kotka päättää komean FC Lahti -uransa. Pallotytöistä ja -pojista vastannut Kotka on ollut mukana FC Lahden taustalla seuran perustamisesta asti. Teemu Varpola puolestaan palkittiin Hopeisella seuratoimijamerkillä yli kymmenen vuoden toiminnasta FC Lahden hyväksi.

Ravintola Mamma Maria palkitsi Vuoden kehittyneimmän pelaajan. Palkinto meni tänä vuonna Pyry Lampiselle. Nuori Lampinen debytoi kaudella liigassa, pelasi kymmenen ottelua ja onnistui maalinteossa kahdesti.

FC Lahti kiittää kaikkia kaudesta 2019. Kausi 2020 kolkuttelee jo oven takana!