​FC Lahti palasi treenikentälle

FC Lahden pelaajat ovat palanneet treenikentälle poikkeusoloissa. FC Lahti ei harjoittele joukkueena, vaan pienissä ryhmissä, jotka eivät kohtaa toisiaan koronapandemian johdosta. Harjoituksissa noudatetaan Palloliiton ohjeistusta ja varotoimenpiteet ovat käytössä.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että pelaajat keskittyvät pelipaikkakohtaisiin harjoitteisiin. Lisäksi harjoituksissa ei oteta lähikontakteja toisiin pelaajiin ja turvavälit ovat aina vähintään kaksi metriä. FC Lahti minimoi harjoittelussaan tartuntariskit ja eri ryhmien pelaajat eivät tapaa toisiaan. Lisäksi Lahti ei käytä pukuhuonetiloja, vaan pelaajat valmistautuvat harjoituksiin kodeissaan.

– Olemme aloittaneet harjoittelun pienryhmissä. Kussakin ryhmässä on kolmesta neljään pelaajaa. On erittäin tärkeää, että noudatamme ohjeistuksia ja määräyksiä. Meillä ei ole varaa sairastua, joten kaikki riskit minimoidaan harjoittelussa. Harjoituksissa ei esimerkiksi oteta kontakteja toisiin pelaajiin. Harjoitellessa käytämme hanskoja ja suun edessä huiveja tai kaulureita. Harjoituksen jälkeen kaikki välineet desinfioidaan. Tällä hetkellä keskitymme omiin pelipaikkakohtaisiin harjoitteisiin eikä pelinomaisia harjoituksia vedetä kontaktiriskin takia, Zeneli avaa Lahden harjoituksia.

FC Lahti ottaa koronaepidemian vakavasti ja suosittaa välttämään kokoontumista kaikkialla ja noudattamaan viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Samalla on myös syytä muistaa huomioida muut ihmiset ja antaa myös heille tilaa.

FC Lahti – Vahvemmat yhdessä!