placeholder

​FC Lahti matkaa harjoitusleirille Espanjaan

Kuhnurit tekevät viime vuoden tapaan preseasonin loppusilauksen Espanjan Kataloniassa. Leirillä valitaan myös alkavan kauden kapteenisto.

– Käymme joukkueen sisäiset asiat ja arvot läpi, sekä lyömme yhteiset pelisäännöt lukkoon. Tietysti tulemme leirin aikana kiinnittämään paljon huomiota myös taktisiin asioihin, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti pelaa leirin aikana kaksi harjoitusottelua paikallisia joukkueita vastaan. Torstaina vastaan asettuu CF Reddis ja ensi viikon keskiviikkona CF Badalona. Näissä otteluissa erityinen huomio kiinnittyy puolustuspelaamiseen, jossa näkyi puutteita talven Suomen Cupissa. Kuhnurit päästi cupin lohkovaiheessa kahdeksan maalia viidessä ottelussa, joka ei tyydyttänyt valmennusjohtoa.

– Olemme olleet huolimattomia ja meille on tehty liikaa maaleja, jotta voisimme kauden aikana menestyä. Kolikon kääntöpuolella olemme taas luoneet paljon paikkoja ja tehneet kohtuullisesti maaleja. Hyökkäyksessä moni asia on automatisoitunut, kuten liikkeet ja ajoitukset, kun joukkue on ollut enemmän yhdessä, Korkeakunnas kertoo.

– Maaleja tekemällä voittaa pelejä ja puolustamalla mestaruuksia, niin se vain lähtökohtaisesti menee. Meidän pitää saada puolustuspelaamista yhtenäisemmäksi. Viimeistään leirillä löydämme yhteisen sävelen ja hiomme nyanssit kuntoon.

Kun vertaa viime vuoteen, on FC Lahden valmistautuminen Veikkausliigakauteen hyvässä vauhdissa. Tästä konkreettisena osoituksena on Suomen Cup, jonka lohkovaiheen joukkue selvitti tappioitta. Viime vuonna Kuhnurien pelit päättyivät cupissa heti alkuunsa.

– Viime vuonna kun lähdimme leirille, meillä oli vielä joukkue irtopalasina maailmalla. Nyt meillä on kasassa valmis joukkue, joka on lähtökohtaisesti tässä. Runko on hyvin sama kuin viime vuonna, joten valtaosalle pelaajista on ehtinyt kertyä paljon hyviä yhteisiä kokemuksia. Olemme kaikin tavoin valmiimpia kuin viime kaudella, ”Toke” vakuuttaa.

Joukkue harjoittelee Saloun leirillä lähtökohtaisesti kaksi kertaa päivässä. Kuhnureiden ohjelmaan on lisätty myös La Ligan ottelu Espanyol – Real Sociedad sekä Barcelonan kaupunkikierros. Joukkuehengen rakentaminen on yksi leirin isoista teemoista.

– Se on varmaa, että tulemme viime vuoden tapaan yhtenäisempänä joukkueena takaisin, Korkeakunnas päättää.

FC Lahden matkan harjoitusleirille Salouhun järjestää Pelimatkat Finland Oy.