placeholder

​FC Lahti maaliskuussa leirille Espanjaan

Kuhnureilla alkaa olla kevään ohjelma kasassa ennen 5. huhtikuuta alkavaa Veikkausliigaa. Edessä on vielä viisi harjoitus- ja kaksi Suomen Cupin ottelua. Seuraava kamppailu on jo tulevana perjantaina, kun FC Lahti matkustaa Tallinaan JK Nömme Kaljun vieraaksi.

– Pelaamme jo neljättä vuotta peräkkäin Nömmeä vastaan, mutta nyt on meidän vuoromme mennä Tallinnaan. Nämä ovat olleet tasaisia hyviä pelejä ja kovan haasteen saamme tälläkin kertaa, kertoo FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Maaliskuussa FC Lahden joukkue matkustaa huomattavasti Viroa etelämpään, nimittäin Espanjan Salouhun, jossa joukkue leireilee viikon ajan.

– Leiritysmahdollisuus huippuolosuhteissa avautui päätukijakumppaneiden kautta positiivisena yllätyksenä. Budjetissa tapahtumaa ei ollut, taustoittaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

– Tämä leiri on erittäin tärkeä tapahtuma joukkueen kemian ja yhteenhitsautumisen kannalta. Kun sieltä palataan, kevät onkin jo Suomessa pitkällä ja kausi ihan vieressä, Korkeakunnas tunnelmoi.

Espanjassa FC Lahden olisi tarkoitus pelata kaksi harjoitusottelua. Toisessa vastustajaksi asettuu Ruotsin Superettanissa pelaava Falkenbergs FF. Toista vastustajaa haetaan tällä hetkellä Espanjan toiseksi ja kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta.

– Cupissa olemme kohdanneet pääasiassa meitä paljon valmiimpia vastustajia. Me emme saaneet edes kaikkia pelaajiamme pelaamaan pelilupaongelmien vuoksi. Siksi tällaiset tapahtumat ovat meille erittäin tärkeitä ennen kauden alkua, Korkeakunnas tietää.

FC Lahden ottelut ennen Veikkausliigan alkua:

10.2 JK Nömme Kalju – FC Lahti klo 14.15 (Tallinna, Viro)
15.2 FC Lahti – FCI Tallin klo 16.00 (Mukkula kuplahallli)
21.2 MP – FC Lahti klo 18.30 (Urpola tekonurmi) Suomen Cup
6.3 FC Lahti – JJK klo 18.00 (Mukkula kuplahalli) Suomen Cup
x.3 FC Lahti – Falkenbergs FF (Salou, Espanja)
x.3 FC Lahti – ?
24.3 PEPO – FC Lahti (aika kerrotaan vielä myöhemmin)