placeholder

​FC Lahti leirille Turkkiin

Turkissa FC Lahti kohtaa Ukrainan toisen sarjatason kärkijoukkue Obolon-Brovarin Kiovasta ja Valko-Venäjän pääsarjan FK Homelin.

FC Lahden valmennusjohto pitää leiriä tärkeänä osana valmistautumista. Päävalmentaja Sami Ristilä näkee, että leirillä haetaan kovien pelien lisäksi myös yhtenäisyyttä joukkueelle. Ristilä korostaa myös, että Lahti pääsee harjoittelemaan huippuolosuhteissa.

– Tärkeimpänä on tietysti kaksi kovaa peliä. Kummatkin joukkueet ovat fyysisiä ja erilaisia, kuin suomalaiset joukkueet. Meillä on paljon uusia pelaajia, joten haemme yhtenäisyyttä. On tärkeä saada hyvä meininki päälle näin ennen kauden alkua. Leiri on tiivistä yhdessäoloa ja kuvioiden hiomista huippuolosuhteissa. Tulemme käyttämään kaiken ajan hyväksemme, Ristilä kertoo ennen leiriä.

Viime vuosina FC Lahti on leireillyt Espanjan Saloussa. Belek ei ole Lahdelle kuitenkaan vieras paikka. Keväällä 2004 Mustapaidat leireilivät Turkissa ja kohtasivat Belekissä Antalayasporin ja Pozisin. Lahti vei molemmat ottelut nimiinsä. Näiden lisäksi Lahti on leireillyt Unkarissa ja Kyproksella. Belekissä on leireillyt tänä keväänä myös KuPS ja HJK.

FC Lahti selvittää mahdollisuutta näyttää leirillä pelattavat pelit FCLahtiTV:ssä.