placeholder

​FC Lahti ja JäPS koulutusyhteistyösopimukseen

Valmennusosaaminen ja sen vaikuttavuuden vahvistaminen on keskeinen keino pelaajan laadukkaan arjen luomisessa. Suomen Palloliiton tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja. Tavoitteen myötä Palloliitto on uudistanut valmentajakoulutuksensa rakennetta, sisältöjä, koulutustapoja ja menetelmiä. Uudistus on Palloliiton historian suurin ja tulee entisestään vahvistamaan valmentajien osaamista käytännön kenttätyössä.

Käytännön tasolla valmennusosaamisen eri prosessit ja niihin liittyvät koulutukset viedään tulevaisuudessa mahdollisimman lähelle pelaajien ja valmentajien arkea. Palloliitto on aloittanut omalta osaltaan seurayhteisön Valmennusosaamisen kehittäjä -pilotin, jonka ensimmäisessä vaiheessa mukana ovat Veikkausliigaseurat Ilves, FC Inter, HJK, SJK ja KuPS.

FC Honka ja FC Lahti ovat Uudenmaan piirin tukemana palkanneet myös seurayhteisöjen Valmennusosaamisen kehittäjät ja asiat pyritään tekemään linjassa Palloliiton pilotin kanssa. On luontevaa, että Uudenmaan piirin pilottiin on valittu ydinseuroiksi mukaan kaksi alueen Veikkausliigaseuraa, jotka ovat sitoutuneet tavoitteisiin ja toimintamalliin. FC Lahden Valmennusosaamisen kehittäjänä toimii Mika Sandberg.

Valmennusosaamisen kehittäjät ottavat kokonaisvastuun seurayhteisön valmentajien kehittämisestä ja alemman tason koulutuksista Futisvalmentajan startista ikäluokkavalmennukseen ja UEFA C-tasolle asti. Lisäksi kehittäjien tehtäviin kuuluu vastata yhteisön valmentajien koulutusrekisteristä, organisoida valmentajaverkoston toimintaa ja järjestää yhteisiä tapaamisia, teemakoulutuksia ja tietoiskuja. Lisäksi kehittäjät ovat mukana koordinoimassa seurayhteisöjen Huuhkaja- ja Helmari -toimintaa.