​FC Lahti Ilir Zenelin komentoon

kauden 2021 loppuun ulottuvalla sopimuksella. 35-vuotias Zeneli valmensi päättyneellä kaudella FC Lahden yhteistyöseura FC Espoota. Lahteen Zeneli suuntaa motivoituneena.

”Fiilikset ovat erittäin hyvät. Olen tehnyt 12 vuotta töitä kehittäen itseäni, ja sopimus ammattilaisjoukkueen kanssa on iso askel lähemmäksi omaa unelmaani valmentajana. Olen sopimuksesta erittäin ylpeä”, Zeneli kertoo.

Zeneli kehuu edeltäjänsä Sami Ristilän tekemää työtä seurassa. Joukkueen sopimustilanne ja rakenne ovat Zenelin mukaan kunnossa, mikä antaa hyvät lähtökohdat ensi kaudelle. Jalkapallokaupunkina Lahti on Zenelin mukaan yksi parhaista.

”Lahti on paikkana loistava ja voin samaistua joukkueeseen hyvin. Meitä kuvastaa ylpeys, rohkeus, kunnianhimo ja ripaus härskiyttä. Voin olla ylpeä siitä, mitä joka päivä teen”, Zeneli tuumaa.

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen on tyytyväinen tehtyyn valmentajaratkaisuun.

”Halusimme FC Lahden päävalmentajaksi henkilön, jolla on intohimoa, energiaa ja osaamista. Vahva tahto viedä FC Lahti seuraavalle tasolle meidän strategiamme mukaisesti. Ilir Zenelissä on kaikkea tätä”, Halttunen kehuu.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari iloitsee päätöksen syntymisestä. Zenelin valitseminen päävalmentajaksi alleviivaa yhteistyöseurojen jo valmiiksi tärkeää asemaa.

”Meillä oli paljon kovia hakijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Valittiin kovista hakijoista kuitenkin paras ja meidän näköisin. Halusimme nuoren ja nälkäisen, kovalla kunnianhimolla ja osaamisella varustetun Ilir Zenelin, joka varmasti tuo mukanaan intohimoa tekemiseen. Hänellä on myös näyttöjä nuorten pelaajien kehittämisestä. Ilir on mielenkiintoinen persoona ja kouluttautunut mm. Prishtinan yliopistossa urheilutieteen kandidaatiksi”.

”Zenelin rekrytointi on myös hyvä osoitus yhteisön voimasta, sillä aikaisemmin meille on tullut jo paljon hyviä nuoria pelaajia yhteistyöverkostomme kautta ja nyt saimme myös nuoren ja nälkäisen valmentajan”, Heikari sanoo.

FC Lahden valmennustiimin ja joukkueen kokoaminen alkaa välittömästi.

Lisätietoja:

Juho-Matti Heikari, toimitusjohtaja | 0407579055