​FC Lahti haluaa menestyä eFutisliigassa

Muutaman vuoden tavoitteellisesti FIFAa pelannut Jerry ”Kingfiti” Lagerblom aloitti pelaamisen jo yli 15 vuotta sitten. Hän on pyrkinyt parantamaan peliään vuosi vuodelta. Nyt Lagerblom kokee, että hänellä on iso mahdollisuus näyttää, mitä hän osaa.

– Ensimmäinen FIFA-peli, jonka muistan oli FIFA 2004. Huomasin, että olin kavereitani parempi ja kun lopetin jääkiekon, ajattelin antaa kilpapelaamiselle mahdollisuuden. Nyt olen mennyt muutaman vuoden eteenpäin koko ajan ja nyt minulla on mahdollisuus edustaa FC Lahtea. Tämä on iso sauma näyttää, mitä osaan, Lagerblom aloittaa.

Tulevassa eFutisliigassa FC Lahti luottaa pallonhallintaan. Lagerblom kertoo, että molempien pelaajien pelityylit ovat samankaltaiset. Pelaajat saavat valita joukkueensa 40 mallinnetun huippupelaajan joukosta ja Lagerblomilla on joukkueen kokoamiseen selvät sävelet.

– Meillä molemmilla on aikalailla samanlaiset pelityylit. Tykkäämme molemmat pitää palloa ja hallita peliä. Olemme pärjänneet turnauksissa ihan hyvin ja meillä on hyvät saumat pärjätä. Tunnemme myös muiden pelaajien pelityylit ja ennen pelejä, käymme läpi mitä vastustaja haluaisi tehdä. Suosikkejani pelissä ovat sekä aito Ronaldo ja Cristiano Ronaldo. Eden Hazard on suosikkini, joten hänelle raivataan myös penkiltä tilaa, Lagerblom nauraa.

Päästäkseen huipulle, vaatii se pelaajalta paljon työtä ja harjoitusta. Lagerblom kertoo harjoittelevansa päivittäin kuudesta kahdeksaan tuntiin. Hän myös jakaa vinkkejä kilpapelaamisesta kiinnostuneille nuorille.

– Kun uusi peli julkaistaan, pelaan noin kuudesta kahdeksaan tuntiin päivässä, että oppii taktiikat ja kikat. Sen jälkeen harjoittelen kuudesta seitsemään tuntiin päivässä. Opiskelijana aikataulu muuttuu päivittäin. Pelaan paljon muita suomalaisia vastaan, jotta kehityn. Oma jalkapallourani jäi yksiin futistreeneihin, mutta katson paljon futista. Siitä on hyötyä, koska silloin tajuaa paremmin, mitä futis on ja mitä kentällä kannattaa tehdä. Huipulle haluavan kannattaa katsoa ammattipelaajien pelaamista ja tutorialeja ja katsoa, mitä he tekevät. Myös pelaaminen botteja vastaan on hyvää harjoitusta, koska siinä voi harjoitella ja vahvistaa uusia taitoja. Sitten on tietysti myös online-pelit muita pelaajia vastaan ja myös katsomalla omia pelejään ja huomaamaan hyvät ja huonot jutut omasta pelistään., Lagerblom neuvoo.

Lagerblom neuvoo myös, mihin lahtelaisten kannattaa kiinnittää huomiota, kun FC Lahti taistelee eFutisliigan herruudesta.

– Katsojan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten haluamme pitää palloa. Haluamme molemmat pelata hyökkäävää ja viihdyttävää futista, Lagerblom naulaa.

Lagerblomia voi seurata pelien ulkopuolella Twitter-palvelusta (@Kingfiti_) ja Twitch-palvelusta (https://www.twitch.tv/kingfiti). FC Lahden otteluita voi puolestaan seurata Telia Esports Seriesistä.