​FC Lahden yt-neuvottelut päätökseen – Koko seuran henkilöstö alentaa palkkojaan

Veikkausliigan aloituksen siirryttyä poikkeuksellisen tilanteen johdosta FC Lahti oli pakotettu reagoimaan tilanteeseen ja yhteistoimintaneuvottelut päätettiin aloittaa nopeasti. FC Lahti Oy työllistää suoraan yli 30 työntekijää.

– Tilanne vaikuttaa meille akuutisti kauden aloituksen siirryttyä, mutta myös pidemmällä aikavälillä yleisen taloudellisen tilanteen heikentyessä. Henkilöstökulut ovat ylivoimaisesti suurin kuluerämme ja laskimme muutaman eri skenaarion kautta välittömästi tarvittavia säästöjä. Lähtökohtana oli, että ketään ei tarvitse irtisanoa eikä lomauttaa. Olen erittäin kiitollinen toimiston porukalle, pelaajille ja taustoille siitä, että löysimme hyvässä hengessä kollektiivisen ratkaisun, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

– Keskustelimme pelaajien kanssa ja halusimme olla seuran tukena näinä vaikeina aikoina. Palkanalennukset olivat tässä kohtaa paras ratkaisu. Toivottavasti yleinen tilanne normalisoituu nopeasti ja pääsemme aloittamaan kauden mahdollisimman pian. Kaikilla on jo kova halu kentälle, kertoo pelaajia neuvotteluissa edustanut kapteeni Kari Arkivuo.

Veikkausliigakausi 2020 aloitetaan heti kun se on mahdollista, mutta tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä.

– Siihen vaikuttaa UEFA:n kalenteri ja tietysti tilanteen yleinen kehittyminen Suomessa. Henkilöstö on kantanut oman kortensa kekoon palkanalennusten myötä, mutta tarvitsemme tulovirtojen pienennyttyä nyt myös erityistä tukea koko seurayhteisöltä. Kannustamme kaikkia verkkokaupan kautta tukemaan omien mahdollisuuksien mukaan ja pientä positiivista piikkiä on jo ollutkin havaittavissa kiittelee Heikari.