placeholder

​FC Lahden seurayhteistyö näkyy käytännössä

Nuorukaiset saivat nähdä, miltä jalkapallo näyttää liigaseurassa, mutta espoolaisten vierailu on myös merkkinä FC Espoon hyvästä juniorityöstä.

Niin Kelmendi, Zeqiri kuin Koskikin ovat aloittaneet jalkapalloilun espoolaisessa EBK:ssa. Poikien tiet ovat kulkeneet hieman eri kautta FC Espooseen, mutta kaikki kolme nauttivat tällä hetkellä FC Espoossa pelaamisesta ja kiittävätkin seuraansa hyvästä valmennuksesta. Nyt hyvät suoritukset Espoossa poikivat tutustumiskäynnin Lahteen.

Kolmikko piti kokemuksesta ja etenkin Kelmedi hehkutti, että on monia lahjakkaita nuoria, jotka eivät koskaan edes saa tämänlaista mahdollisuutta. Suurinta antia kolmikolle oli päästä näkemään liigajoukkueen tempoa ja fyysisyyttä.

– Erittäin hyvä kokemus. Pääsen näkemään, miten liigajoukkue toimii. On kiva katsoa, jos vaikka itse pääsisi joskus liigaan, Koski kertoo.

Vierailu antoi motivaatiota myös tulevaisuuteen. Kolmikko ei kuitenkaan lähtenyt leijumaan, vaan jalat pysyvät visusti maassa. Pelaajat tiedostavat, että työtä pitää tehdä joka päivä, jotta kehitys jalkapalloilijana jatkuu.

– Jos tekee tarpeeksi duunia ja käyttää mahdollisuutensa, kaikki on mahdollista, Zeqiri aloittaa.

– Kaikki lähtee itsestä. Pitää näyttää jokainen päivä, että kuuluu joukkueeseen. Mitä nuorempana pääsee näkemään, mitä huipulle pääseminen vaatii, se nostattaa motivaatiota, Kelmendi jatkaa.

FC Espoo on tehnyt vuosia hyvää juniorityötä. Myös FC Lahti on saanut nauttia espoolaisen juniorityön hedelmistä Fareed Sadatin muodossa. Sadat tuli Lahteen juuri FC Lahden yhteistyöseuratapahtuman kautta.