placeholder

​FC Lahdelle uusi aluevaltaus

Joukkueen tavoitteena on kerätä maailmalla erittäin suositun mäkihypyn lahjakkuuksia Lahteen ja treenauttaa heitä kohti menestystä. Joukkueen ensimmäiset kiinnitykset ovat nuorena Luumäellä mäkeä hypännyt Mikko Kuningas ja togolainen Henri Eninful, joka löi talven ponnistustesteissä laudalta kaikki FC Lahden aikaisemmat ennätykset.

Eninfulin liittyminen kansainväliseen mäkihyppyjoukkueeseen on synnyttnyt hänen kotimaassaan Togossa liki kansanliikkeen. Togon olympiakomitean puheenjohtaja Yussi Lumiere on projektista erittäin innostunut, sillä Togo ei ole vielä juhlinut talviolympialaisissa mitaleilla. Eninfulia on kaavailtu myös lipunkantajaksi olympialaisten avajaisiin.

– Tämä on valtava juttu koko Togon kansalle. Mäkihyppy on ollut Togossa suosittua aina ja nyt meillä on ensimmäinen potentiaalinen olympiamenestyjä. Eninful pääsee harjoittelemaan ammattimaisesti ja hyvissä olosuhteissa, joten laitamme mitalikahvit jo kiehumaan, sillä talviolympialaiset ovat jo 2022, Lumiere kommentoi.

Myös Lahden kaupunki on innoissaan FC Lahden hankkeesta, sillä nyt Lahdessa voi järjestää paikallisotteluita mäkihypyssä Lahden Hiihtoseuran kanssa. Kesän aikana mäkimonttuun asennetaan mäkihyppyyn pakolliseksi tuleva VAR-videotuomarointijärjestelmä, jonka hinnaksi on arvioitu 11 miljoonaa euroa. Lisäksi monttuun kaavaillaan lentomäkeä ja muutamaa lisämäkeä, jotta Lahti ei tipahda suositun mäkihypyn kansainvälisen kehityksen kelkasta. Useampi mäki mahdollistaa myös turvavälit jokaiselle hyppääjälle, mikäli koronaepidemia jatkuu.

FC Lahden kansainvälisen mäkihyppyjoukkueen fanituotteet tulevat myyntiin pian, mutta myös nykyiset fanituotteet ovat hyväksyttyjä kisamontussa. Osta omasi tästä → https://www.seamchip.fi/fclahti