placeholder

​Brent Lepistu Norjasta FC Lahteen

Lepistu on tallinnalaisen FC Floran kasvatti. Hän siirtyi kaudeksi 2018 Kristiansundiin, jossa virolainen pelasi yhteensä 15 pääsarjaottelua. Lepistu on käynyt läpi myös Viron maajoukkueputken ja A-maaotteluita hänellä on vyöllään 13.

Lepistu on 185-senttinen. Hänen vahvuuksiaan kentällä on työnteko ja hän kontrolloi palloa mielellään. Lepistu on kentällä myös luova ja johtajatyyppi. Viron maajoukkuemies kertoo myös, että Lahti vaikuttaa kaupunkina viihtyisältä.

– Olen FC Floran kasvatti ja olin Florassa myös kapteeni. Pelasin myös Norjassa. Kentällä olen työteliäs ja keskikentän liideri. Olen myös luova ylös päin ja pidän pallon kontrolloinnista. Olen saanut joukkueelta lämpimän vastaanoton ja täällä on ammattimaista toimintaa. Kaupunki vaikuttaa viihtyisältä. Toivon, että kannattajat ottavat minut hyvin vastaan ja tulen antamaan joka hetki 100%, jotta voitan kannattajat puolelleni. Haluan, että tulemme menestymään yhdessä, Lepistu lähettää terveisiä kaikille FC Lahden kannattajille.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä on mielissään uudesta hankinnasta. Ristilän mukaan Lepistu tuo joukkueeseen sekä kokemusta että laajuutta keskikentälle. Hän kehuu myös Lepistun persoonaa ja uskoo, että tuore vahvistus sopeutuu joukkueeseen nopeasti.

– Saimme kokeneen pelaajan, jolla on myös kokemusta kansainvälisistä otteluista. Hän tulee täyttämään aukkoa meidän keskikentällä. Meillä on ollut keskikentällä pieni aukko myös numeraalisesti ja nyt kestämme loukkaantumiset myös paremmin. Hän on puolustava keskikenttämies ja sopii hyvin yhteen meidän muiden keskikenttämiesten kanssa. Olemme tienneet Lepistun taidot jo pitkään ja olemme myös halunneet hänet. Lepistu itse myös halusi tänne ja on sitoutunut tänne, joka on meille iso asia. Emme hankkineet häntä lämmittämään penkkiä. Hän on oikeanlainen persoona ja hyvässä kunnossa. Hän myös tietää Pohjolan olot, joten lokakuun pakkaset eivät tule hänelle yllätyksenä, Ristilä hymyilee.

Kansainvälisen siirtoprosessin mennessä normaalisti on Lepistu FC Lahden käytettävissä jo sunnuntain KPV-ottelussa.