placeholder

​Aleksandr Vasjutin FC Lahteen

Vasjutinin laina kestää kesäkuun loppuun. Lahteen 190-senttinen maalivahti saapui ensi kertaa lainalle kesällä 2016. Tuolloin pelilupa ei kerennyt saapua ajoissa ja Vasjutinin debyytti siirtyi viikolla PK-35 Vantaata vastaan pelattuun otteluun. Venäläisen debyytistä tulikin ikimuistoinen, sillä hän puski FC Lahden tasoihin ottelun lisäajalla kulmapotkusta.

FC Lahdessa 23-vuotias maalivahti on pelannut yhteensä 35 ottelua, joista nollapelejä on ollut komeat 14. Viime kaudella Vasjutin kuului FC Lahden kapteenistoon ja oli lahtelaisten puolustuksen viimeinen lukko pelaten 10 nollapeliä 23 otteluun. Venäläinen saapuu paikkaamaan loukkaantuneita Joona Tiaista ja Santeri Pakkasta ja haastamaan Damjan Siskovskia ykkösvahdin paikasta.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on mielissään tutun miehen saapumisesta Kisapuistoon. Korkeakunnas myöntää, että Vasjutinin saapuminen on todellinen lottovoitto. Päävalmentaja hehkuttaa, että Lahdella on tällä hetkellä liigan paras maalivahtikaksikko.

– Tämä sopimus oli onni onnettomuudessa, kun Santeri Pakkanen ja Joona Tiainen loukkaantuivat. Jussi Lumion sinnikäs työ palkittiin ja hän pääsi sopimukseen Zenitin kanssa. Tämä on täysi lottovoitto. Saamme oman miehen takaisin ja kaikki on täällä Vasjutinille tuttua. Häntä ei tarvitse erikseen kehua, sillä kaikki me tiedämme, mitä saamme. Nyt meillä on liigan paras maalivahtikaksikko, Korkeakunnas hehkuttaa.

Vasjutin saapuu mastojen juurelle ensi viikolla.