Konsta Hietanen

FC Lahti Hall of Fame #12 – Konsta Hietanen

Syntynyt 20.7.1984

Debyytti FC Lahdessa 23.1.2004: FCL vs. Tampere United (harjoitusottelu)

Ensimmäinen maali FC Lahden paidassa 22.2.2006: FCL vs. FC KooTeePee (Liigacup)

Sarjaotteluita FC Lahdessa: 148

Sarjamaaleja FC Lahdessa: 13

Veikkausliigan herrasmiespelaaja 2008

FC Lahden Hall of Fameen valittiin vuonna 2016 numerolla 12 laitapelaaja Konsta Hietanen. Hietanen edusti FC Lahtea vuosina 2004, 2006-2009 ja 2012-2013. Sarjaotteluita Hietaselle kertyi Lahdessa 148. Hän oli voittamassa FC Lahden ensimmäistä mitalia ja esiintyi ensimmäisissä europeleissä vahvasti. Maaleja lahtelaiselle ikitaistelijalle Lahden Lahden paidassa kertyi komeat 13. Hietanen valittiin myös FC Lahden pronssikaudella 2008 liigan herrasmiespelaajaksi. Hietanen teki myös FC Lahdelle kannustusbiisin, joka on kuunneltavissa sivun lopusta. Ohessa Hietasen Hall of Fame -haastattelu vuodelta 2016.

Konsta Hietanen FC Lahden Hall of Fameen

FC Lahden Hall of Fameen numerolla 12 valitaan herrasmiespelaaja ja ikitaistelija Konsta Hietanen. FC Lahden lisäksi MyPaa edustanut pelaaja esiintyi liigaotteluissa 184 kertaa, joista FC Lahti -paidassa 148. Liigamaaleja Hietanen teki FC Lahdessa 13.

Kuusysin kasvatti Konsta Hietanen päätti aivan pienenä, että hänestä tulee jalkapalloammattilainen. Laulajan ja näyttelijän urat jäivät taka-alalle, kun Hietanen panosti jalkapalloon. Vuonna 2003 Hietanen oli voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta. Seuraavaksi kaudeksi Hietanen nousi FC Lahden harjoitusrinkiin.

– Se oli määrätietoinen päätös. Päätin kolmen-neljän vanhana, että jalkapallosta tulee minun ammattini. Jyrki Andelinin johdolla meillä oli huippuikäluokka Kuusysissä. Me voitimme, ja Reipas oli vielä kakkonen. Itse en ollut koskaan ikäluokan paras, mutta treenasin hullun lailla. Ikäluokassa oli paljon potentiaalia, Hietanen muistelee.

Ensimmäinen täysi kausi Hietaselle miesten peleissä tuli Kuusankoskella Kakkosessa 2005. Seuraavalla kaudella mies palasi takaisin Lahteen ja teki liigadebyyttinsä toukokuussa 2006. Kahdella seuraavalla kaudella Hietanen pelasi jokaisessa liigaottelussa ja oli voittamassa kauden 2008 pronssia.

– Kuusankoskella olin perus kakkosdivarijyrä. Meillä oli hyvä joukkue ja hyvät valmentajat. Lahden ja Kuusankosken treenien ero oli hyvin pieni. Lahdessa sain sitten alle ehjät treenikaudet, ja 2008 kausi oli hyvä kausi. Pronssi oli tosi kova juttu ja yllätys, Hietanen hymyilee.

Hietanen sai myös kokea europelien huumaa Lahdessa. Tie kuitenkin vei MyPaan, jossa Hietanen oli jopa lähellä lopettaa. Kahden Anjalankoskella vietetyn kauden jälkeen hän palasi Lahteen, jossa ura päättyi komeasti Hiihtiksen iltavalaistuksessa 2013.

– Keskittyminen lähti harhailemaan ehkä vääriin asioihin. Siitä alkoi henkinen kierre, jonka ajalta en muista yhtään hyvää ottelua. Oli myös pikkuvaivoja, joiden kanssa pelasin, ja siitä tuli uusia pikkuvaivoja. Ajomatkoilla MyPan harjoituksiin mielessä rupesi pyörimään biisien tekeminen. En halunnut lopettaa huonoon kauteen. Siirryin takaisin Lahteen, koska Tommi Kautonen halusi minut, ja juttelimme, että saisin enemmän vastuuta omasta fysiikastani. Ilo jalkapalloon palasi. Lopulta musiikki vei kuitenkin voiton, Hietanen kertoo.

Nykyään Hietanen ei ole tekemisissä jalkapallon kanssa aktiivisesti. Musiikkiura ja näyttelijän työ vievät suurimman osan ajasta. Peliuraansa hän muistelee lämmöllä ja valinta Hall of Fameen on iso kunnia.

– Olen itse pitänyt itseäni perusjyränä, joten ei voi oikein uskoa valintaa. Kaikki tällainen tuli yllätyksenä. Myös kannattajien vastaanotto viimeisessä pelissä oli yllätys,. Jokaisen pelaajan pitäisi ymmärtää, että ihmiset ovat maksaneet heidän näkemisestään. Kokonaisuus on isompi kuin omat peliesitykset. Peliuran viimeisen ottelun jälkeen oli fiilis, että näin sen pitikin mennä. Jos olisin tehnyt viimeisessä pelissä maalin, en olisi voinut lopettaa, Hietanen vitsailee.