Otteluraportti: Lisäajan tasoitus toi pisteen Valkeakoskelta

FC Lahti ja FC Haka tasasivat pisteet kesäsateen kastelemalla Tehtaan kentällä lukemin 1-1. FC Lahden maalista vastasi laitaväkkärä Loorents Hertsi. Kotijoukkueen osuman iski Logan Rogersson.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä, mutta FC Lahti onnistui luomaan ensimmäiset maalipaikat. Eemeli Virta ja Kevin Kouassivi-Benissan pelasivat oikealla laidalla hyvin yhteen. Kouassivi-Benissan vaihtoi yllättävästi puolta ja Altin Zeqiri voitti ykköspallon. Kakkospallo tuli hyvin maalinedustalle, mutta FC Hakan puolustus kerkesi palloon juuri ennen Loorents Hertsiä.

Myös Haka pääsi ensimmäisellä jaksolla paikoille, kun Logan Rogerson keskitti ja Stavros Zarokostas puski niukasti ohi. Jakson puolivälissä Lahdella oli hyvä viisiminuuttinen. Ensin Zeqiri riisti pallon syvällä Hakan alueella, mutta Aatu Hakala kotijoukkueen maalilla oli hereillä ja koppasi irtopallon syliinsä. Hetkeä myöhemmin lahtelaiset sahasivat kotijoukkueen puolustuksen rikki, mutta Eemeli Virran nosto meni niukasti yli.

Toisessa päässä myös Haka tuhlaili paikkoja. Ensin Janne-Pekka Laine nosti avopaikasta yli ja hetkeä myöhemmin Martinos Christofi blokkasi Atte Sihvosen kaksi laukausta. Jakson ylivoimaisesti paras maalipaikka tuli kuitenkin viimeisen viiden minuutin aikana Lahdelle. Virta pääsi tälläämään voimalla rangaistusalueen sisältä, mutta Hakala venyi ja tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla peli jatkui vauhdikkaana. Juho Pirttijoki joutui jättämään kentän kovan yhteentörmäyksen seurauksena ja tilalle tullut Alan Henrique joutui pieniin vaikeuksiin Hakan Regersonin kanssa. Antonio Reguero Lahden maalilla kuitenkin venyi vastustajan laukauksen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Elias Collinin laukaus pysähtyi yläputkeen.

Myös Lahti sai pallon erittäin lähelle maalia. Zeqiri keskitti päätyviivalta ja pallo nousi kimmokkeen kautta korkeuksiin. Macoumba Kandji puski, mutta Haka siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana peli aaltoili päästä päähän. Haka käytti vastahyökkäyksensä hyväksi. Laine keskitti ja Rogerson oli pelaajapakan takana. Hän pääsi puskemaan vapaasti ja pallo meni riman kautta Lahden maaliin.

Lahti hyökkäsi riskillä ja haki tasoitusta. Se avasi myös Hakalle paikkoja ja Lee Erwin pääsi ampumaan. Pallo meni Lahden onneksi niukasti ohi. Lahti puolestaan onnistui omassa viimeisessä paikassaan. Albion Ademi ja Kouassivi-Benissan pelasivat hyvin yhteen ja Henrique voitti ykköspallon. Virta oli menossa irtopalloon, mutta hänet revittiin kumoon. Takatolpalla oli kuitenkin Loorents Hertsi, joka upotti tasoitusosuman. Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Ottelun jälkeen lahtelaisten tasoitusosuman iskennyt Loorents Hertsi oli äärimmäisen pettynyt. Hän ei ollut itsekään varma, miten tasoitusmaali syntyi. Hertsi myönsi, että Lahti menetti otteen pelistä toisella jaksolla, joten pistekin oli saavutus.

– Tällä hetkellä harmittaa, että esityksemme jäi piippuun. Uskon, että kaikki muut näki maalini paljon paremmin kuin minä. Jotenkin se pallo jäi siihen pyörimään. Emme sentään hävinneet, mutta piste ei tyydytä. Ensimmäisellä jaksolla pelasimme ihan hyvin, mutta toisella menetimme otteen. Haka sai vaarallisia vastahyökkäyksiä ja rokotti yhdestä sellaisesta. Onneksi edes nousimme tasoihin, sillä piste on enemmän kuin ei mitään, Hertsi summasi pettyneenä.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelillä oli ottelun jälkeen kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta tasoitusosuma tuntui hyvältä, mutta joukkueen peliesitys ei sulattanut päävalmentajan sydäntä. Zeneli manasi virheitä, joita joukkue tänään teki.

– Tasoitus lopussa tuntui hyvältä ja olen iloinen Hertsin maalista. Minulla on silti kaksijakoiset fiilikset. Meillä oli paikkoja useampaan maaliin ja ennen ottelua luotimme, että voitamme täällä pitkän tauon jälkeen. Peliesitys ei tyydyttänyt täysin. Ensimmäisellä jaksolla oli paljon hyvää. Toisella jaksolla puolestaan teimme paljon pieniä virheitä, jotka pitää saada pois, Zeneli kertasi.

FC Lahti jää ottelun jälkeen viettämään maajoukkuetaukoa. Seuraavan kerran liigaa pelataan 18.6. jolloin Lahti kohtaa vieraskentällä Ilveksen. Seuraava kotiottelu on liigassa 2.7. jolloin Hiihtikselle saapuu vieraaksi FC Inter.