Karlux -KIERROSKATSAUS: Synkkä viikonloppu takana, mutta mahdollisuuksia edessä

Viikonloppu oli synkkä FC Lahden molemmille edustusjoukkueille ja molempien tilanne putoamiskamppailussa ei kohentunut. Lahden Reipas puolestaan aloitti nousukarsinnat ja FC Lahti U17 nappasi komean kotivoiton. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Turusta pettymys

FC Lahden miesten edustusjoukkue ei onnistunut murtamaan pitkää Turku-kirousta, vaan putoamiskamppailun kannalta tärkeät pisteet jäivät FC Interille lukemin 3–1. Lahti pelasi 70 minuuttia vajaalla Jordão Cardoson lennettyä suoralla punaisella pihalle. Inter iski itsensä 3–0-johtoon ja Luke Ivanovicin vartti ennen loppua iskemä maali jäi laihaksi lohduksi.

Kierroksen jälkeen FC Lahti putosi jälleen karsintaviivan alapuolelle, mutta ero viivan päällä olevaan IFK Mariehamniin on yksi piste. Seuraavaksi Lahti hakee nousua viivan päälle ensi lauantaina vieraskentällä IF Gnistania vastaan. Ottelun jokaisen hetken lähettää Ruutu. Haastajasarjan päätöskierros pelataan lauantaina 19.10. ja Lahti kohtaa Hiihtiksellä tällä hetkellä sarjajumbona olevan Ekenäs IF:in. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.

Lahti putosi sijan

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi sunnuntaina Kisapuistossa Pallo-Iirot. Lahti oli liki pakkovoiton partaalla noustakseen lähemmäs karsintaviivaa. Hermostuneisuus näkyi Lahden pelissä ja vierailija iski itsensä alle puolessa tunnissa 3–0-johtoon. Julia Vesa kavensi ensimmäisellä jaksolla, mutta Lahti ei saanut toisella jaksolla murrettua raumalaisten puolustusmuuria. Näin pisteet matkasivat Pallo-Iirojen mukana lukemin 3–1.

Lahden sarjatilanne synkkeni, sillä Pallo-Iirot nousi Lahden edelle ja karsintaviivan yläpuolella oleva Ilveksen kakkosjoukkue on yhä neljä pistettä edellä. Lahti kohtaa seuraavaksi vieraskentällä juuri Ilveksen kakkosjoukkueen ensi sunnuntaina. Alemman jatkosarjan seuraava ja viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 19.10 ja vieraaksi saapuu Vantaan Jalkapalloseura.

FC Lahti U18 vierastappioon

FC Lahden alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue kohtasi lauantaina Mukkulassa SM-sarjassa FC Espoon. Vierailija oli tyly ja haki 4–1-vierasvoiton. Lahtelaisten ainokaisen iski toisella jaksolla Seela Tuominen.

FC Lahti on SM-sarjan kahdeksas ennen viimeistä kierrosta. Päätöskierroksella Lahti matkaa Espoon Palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 5.10. Lahdella ei ole panosta ylös päin, mutta yhdeksäntenä ja kymmenentenä olevat Puotinkylän Valtti ja Ilves ovat molemmat kahden pisteen päässä.

FC Lahti U17 ainoaan lahtelaisvoittoon

FC Lahden alle 17-vuotiaiden poikien joukkue kohtasi SM-sarjassa Kisapuistossa Kuopion Palloseuran. KuPS hallitsi ottelua, mutta Lahti iski tehokkaasti ja nappasi 3–1-voiton. Elias Riihelä osui kahdesti ja yksi osumista merkittiin kuopiolaisten omaksi maaliksi.

FC Lahti on SM-sarjan seitsemäs. Ensi lauantaina lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Ilveksen. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 13.10. Vieraaksi saapuu tasapisteissä oleva Turun Palloseura.

Lahden Reipas hyvistä asemista toiseen osaotteluun

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas avasi Ykkösen nousukarsinnat vierasottelulla Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan Kaurialassa. HJS meni rangaistuspotkusta johtoon, mutta Onuray Köse tasoitti ottelun toisella jaksolla. Otteluparin ratkaisu nähdään Kisapuistossa, sillä Kaurialassa päädyttiin 1–1-tasapeliin. FC Lahden pelaajista Reippaan avauskokoonpanossa olivat maalivahti Anton Munukka, puolustaja Tobias Karkulowski ja keskikenttämies Viljami Jokiranta. Kolmikko pelasi täyden ottelun ja Jokiranta alusti Reippaan tasoitusosuman.

Ottelupari ratkaistaan Kisapuistossa lauantaina 5.10. kello 16.00 alkaen. Parin ratkaisu haetaan tarvittaessa jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun kautta. Otteluparin voittaja kohtaa nousukarsintafinaalissa voittajan Tampere Unitedin ja GBK:n välisestä ottelusta.

Vilho Huovilalle ysikymppinen

FC Lahdesta Mikkelin Palloilijoissa lainalla oleva Vilho Huovila pelasi MP:n riveissä täyden ottelun, kun mikkeliläiset kohtasivat vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon Akatemian. Ottelussa päädyttiin 2–2-tasapeliin. Huovila haastoi pariin otteeseen mallikkaasti ensimmäisellä jaksolla ja pääsi vetopaikkoihin. Toisella jaksolla hänellä oli hyvä puskupaikka, mutta tilastoihin nuorukainen ei päässyt.

Ykkösliigaa on jäljellä kaksi kierrosta ja MP on sarjajumbona. MP on kuitenkin vielä iskuetäisyydellä karsijanpaikalla olevasta Käpylän Pallosta. Mikkeliläiset kohtaavat vielä KTP:n kotonaan ja päätöskierroksella MP matkaa Helsinkiin. Vastaan asettuu PK-35.

Kuva: Anton Kunnas