Karlux -KIERROSKATSAUS: Tärkeiden voittojen viikonloppu

Ensimmäinen syksyinen viikonloppu tarjosi lahtelaisille jalkapallojännäreille paljon maukkaita taistelupelejä. Molemmat FC Lahden edustusjoukkueet taistelivat putoamiskamppailun kannalta tärkeät voitot. Yhteistyöseura Lahden Reipas puolestaan kampesi itsensä nousukarsintoihin. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

IFK Mariehamn kaatui huiman taistelun jälkeen

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi torstaina Hiihtiksen iltavaloissa IFK Mariehamnin. Lahti meni 2–0-johtoon Samuel Pasasen ja Felix Straussin osumilla. Lopussa IFK haki kavennusta ja onnistuikin rikkomaan kuparisen. Viimeiset minuutit ottelusta painittiin Lahden rangaistusalueella ja David Mikhailin torjunnat siivittivät Lahden tärkeään voittoon lukemin 2–1.

Voitto nosti Lahden karsintaviivan yläpuolelle ja IFK puolestaan putosi karsijanpaikalle kahden pisteen erolla. Seuraavaksi lahtelaiset matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi maanantaina 31.9. Seuraava kotiottelu ja samalla alemman loppusarjan päätöskierros pelataan lauantaina 19.10. Hiihtikselle saapuu vieraaksi Ekenäs IF. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti ja koko putoamiskamppailun jokaisen hetken näyttää suorana Ruutu.

Espoosta taisteluvoitto

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi alemman loppusarjan kamppailussa vieraskentällä Esbo Bollklubbin. Tukalassa sarjatilanteessa oleva Lahti tarvitsi liki pakkovoiton, ja lopulta lahtelaiset kaapivat 2–1-voiton. Lahden osumista vastasivat Julia Enbuska ja Aamu Kinnunen.

Voitto nosti Lahden sijan ylemmäs, mutta lahtelaiset ovat yhä karsintaviivan alapuolella. Ero viivan yläpuolella olevaan Ilveksen kakkosjoukkueeseen pysyi yhä neljässä pisteessä. Seuraavaksi Lahti kohtaa Kisapuistossa Pallo-Iirot sunnuntaina 30.9. Ottelu alkaa kello 14.00 ja siihen on vapaa pääsy.

FC Lahti U17 taipui viime hetkillä

FC Lahden alle 17-vuotiaiden poikien joukkue kohtasi lauantaina Kisapuistossa SM-sarjan ainoan puhtaalla saldolla pelanneen FC Hongan. Honka hallitsi hienokseltaan ottelua, mutta espoolaiset eivät onnistuneet juurikaan horjuttamaan tiiviisti puolustanutta Lahtea. Kotijoukkue iski muutaman kerran terävästi vastaan, mutta Lahti ei saanut kuparista rikki. Lopulta Honka iski voittomaalin muutama minuutti ennen loppua.

Lahti on SM-sarjassa kuudes, kun jäljellä on neljä kierrosta. Eroa mitalisijoihin on kuusi pistettä. FC Lahti kohtaa seuraavaksi Kisapuistossa sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Kuopion Palloseuran lauantaina 29.9. Ottelu alkaa kello 13.00.

Lahden Reipas tyylitteli lohkovoittoon

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi Kakkosen päätöskierroksella vieraskentällä Atlantis FC:n Akatemian. Reipas tyylitteli itsensä lohkovoittoon jo ensimmäisellä jaksolla, kun Lauri Ala-Kauhaluoma osui kertaalleen ja Lirinis Haziri kahdesti. Haziri täydensi hattutemppunsa toisen jakson alkuun ja Berat Köse iski vielä kaksi osumaa. Reippaan voittolukemiksi kirjattiin lopulta 6–0-lukemat.

Voitolla Reipas varmisti lohkovoiton ja pääsyn nousukarsintoihin. Nousukarsintojen välierissä Reipas kohtaa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Nousukarsinta alkaa Hämeenlinnassa lauantaina 28.9. Ratkaiseva osa pelataan Kisapuistossa lauantaina 5.10. Otteluparin voittaja kohtaa nousukarsintafinaalissa voittajan Tampere Unitedin ja GBK:n välisestä otteluparista.

Vilho Huovila kolisutteli rimaa

FC Lahdesta Mikkelin Palloilijoissa lainalla oleva nuorten maajoukkuemies Vilho Huovila pelasi 88 minuuttia Turun Palloseuraa vastaan. Huovila oli maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa lähimpänä maalintekoa, sillä nuorukainen haastoi ja ampui yläputkeen. Sarjajumbona olevan MP:n kausi jatkuu ensi perjantaina vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon Akatemiaa vastaan.

Kuva: Anton Kunnas