Forenom -OTTELURAPORTTI: Lahti kärsi ja kesti kolmen pisteen arvoisesti

FC Lahti ja IFK Mariehamn pelasivat tiukan, tasaisen ja jännittävän taiston Hiihtiksen iltavaloissa. Lahti kairasi itselleen täydet pisteet 2–1-voitolla. Lahtelaisista osuivat Samuel Pasanen ja Felix Strauss. IFK:n ainokaisen survoi Daniel Enqvist. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai otteluun lentävän lähdön. Eemeli Virta levitti toiselle laidalla Pablo Andradelle, joka keskitti. Michael López voitti IFK Mariehamnin rangaistusalueella ykköspallon ja puski sen takaviistoon. Samuel Pasanen oli jäänyt vapaaksi ja keskikentän uurastaja sai räjäyttää Hiihtiksen kotiyleisön vain seitsemän minuutin pelin jälkeen nikkaamalla pallon verkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotiyleisö pääsi jälleen tuulettamaan. Jordão Cardoso alusti ja López ampui tulisesti. IFK:n kassari Matias Riikonen torjui pallon vaivoin kulmapotkuksi. IFK ei saanut purettua kulmatilannetta kunnolla ja Jordão keskitti. Felix Strauss nousi korkeimmalle ja puski Lahden jo 2–0-johtoon.

Lahdella oli maalin jälkeen vielä paikkansa ja lähimmäs pääsi López. IFK heräili hiljalleen ja vierasjoukkue saikin kertaalleen pallon maaliin jakson lopulla. Jayden Reid ampui vapaapotkun maaliin, mutta IFK:n pelaajat olivat tilanteessa liian lähellä muuria ja peliä jatkettiin Lahden epäsuoralla vapaapotkulla. Lahti pääsi tauolle kahden maalin johdossa.

Toinen jakso oli vierailijoiden ja Lahti joutui puolustuskannalle. Heti jakson alussa Reid pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä. Tulinen kuti viuhui kuitenkin yli maalin. Lahtelaiset kuitenkin kestivät IFK:n alkurynnistyksen ja Samuel Pasanen pääsi ampumaan tunnin kohdalla vastahyökkäyksen päätteeksi. Pasasen veto oli painumassa alanurkkaan, mutta Matias Riikonen venytti kätensä väliin viime hetkellä. Myös Eemeli Virta ampui kertaalleen tulisesti, mutta huikean ottelun keskikentällä vääntäneen Virran veto painui kimmokkeen kautta niukasti ohi.

Viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi sydämentykytyksiä lahtelaisille. Tehe Olawale oli kertaalleen nokikkain maalivahti David Mikhailin kanssa, mutta Mikhail venyi haamutorjuntaan. Hetkeä myöhemmin Olawale jatkoi lähietäisyydeltä Moustapha Sabon loistavan keskityksen. Mikhailin paraattipelastuksen seurauksena oli vain kulmapotku. IFK:n kulmapotku oli kuitenkin vaarallinen ja Lahti ei saanut purettua palloa. Mikhail ja Lahden puolustus onnistuivat blokkaamaan neljä ensimmäistä yritystä, mutta lopulta Daniel Enqvist survoi pallon maaliin.

Lisäajalla IFK haki tasoitusta ja paine Lahden maalilla oli valtava. Lahti kuitenkin paini, repi ja raastoi ja puolustus pelasi uhrautuvasti. Lopulta yli seitsemän minuutin piina päättyi vapauttavaan vihellykseen ja Lahti nappasi kolme pistettä loppulukemin 2–1.

Ottelun jälkeen FC Lahden keskikenttämies Benjamin Mulahalilović myönsi, että ottelu oli vaikea ja kova. Hän kuitenkin iloitsi lopputuloksesta ja siitä, että joukkue teki töitä loppuun asti joukkueena. Mulahalilovićin mukaan Lahti sai haluamansa tuloksen lopulta vaikeimman kautta.

– Se oli vaikea peli, todella kova. Jouduimme tappelemaan loppuun asti. Ensimmäisellä vartilla paineistimme hyvin vastustajaa. Olimme hyviä ylhäällä ja teimme kaksi maalia. Meillä olisi ollut paikkoja vielä pariin lisää. Puhuimme, että voitamme, jos jaksamme tehdä töitä, kun viereinenkin kaveri tekee töitä ja annamme kaikkemme joukkueelle. Nyt tuntuu hyvältä, mutta meillä on vielä kolme peliä jäljellä, Mulahalilović kertasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan Lahden ensimmäinen jakso oli hyvä. Hän kaipasi kuitenkin laatua viimeisiin ratkaisuihin. Molempien valmentajien mukaan nurmen kunto laski pelin tasoa, sillä nurmi oli jätetty pitkäksi. Duarte kertoi, että pitkä nurmi väsytti pelaajia normaalia nopeammin ja vaikeutti maata pitkin pelaamista.

– Peli oli ensimmäisellä jaksolla hyvää. Meillä oli sama konsepti, mutta enemmän laatua. Tämä ei kuitenkaan ollut vielä parasta, sillä viimeiset ratkaisut olivat välillä liian heikkoja. Teimme kaksi maalia, mutta olisimme voineet tehdä enemmän. Toisella jaksolla emme olleet enää samalla tasolla. Pitkä nurmi vaikutti meidän pelaamiseemme ja pelin tasoon. Pelaajat väsyivät nopeammin. Kestimme ja kärsimme ensimmäisen vartin prässin, mutta meidän olisi pitänyt pystyä kontrolloimaan palloa paremmin. Olen vähän helpottunut tuloksesta. Peli ei ole aina kaunista, mutta olemme tyytyväisiä voittoon. Meillä on vielä kuitenkin pitkä matka tavoitteeseen, Duarte summasi.

FC Lahti nousi voitollaan pois karsijanpaikalta ja pudotti IFK Mariehamnin karsintaviivan alapuolelle. Haastajasarjaa on jäljellä Lahden osalta kolme kierrosta. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä FC Interin maanantaina 31.9. ja IF Gnistanin lauantaina 5.10. Seuraava kotiottelu ja samalla Haastajasarjan päätöskierros pelataan lauantaina 19.10., jolloin Hiihtikselle saapuu vieraaksi Ekenäs IF. Liput ennakkoon myy Tiketti.

Ottelun Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Samuel Pasanen.