Tältä kausi 2024 on näyttänyt tähän mennessä

Jalkapallokausi ei ole pelkästään kentällä 90 minuutin aikana tapahtuvia suorituksia. Jalkapallo yhdistää ja se on vaikutusvaltainen laji ympäri maailmaa. FC Lahti haluaa toimia esikuvana. Maailman muuttaminen ei ole helppoa, eikä kukaan kykene siihen yksin. Yhdessä tekemällä pienistä teoista kasvaa suuri puro.

Äitienpäivänä FC Lahti muisti äitejä ja puhui perheen merkityksestä. Äitien hiljainen tuki ja turva jalkapalloilijoiden taustajoukoissa jää usein vähälle huomiolle. FC Lahti halusi yhdessä kumppaneidensa kanssa kiittää äitejä ja tarjota 90 minuuttia yhteistä aikaa äitien kanssa.

Samalla viikolla FC Lahti järjesti yhteistyössä Apulannan kanssa hyväntekeväisyysottelun. FC Lahden legendat kohtasivat Kisapuistossa Team Apulannan, joka koostui urheilu- ja viihdemaailman tähdistä. Koko päivän iloisella perhetapahtumalla kerättiin varoja vähävaraisten perheiden liikuntaharrastusten tukemiseen. FC Lahti pelasi myös Veikkausliiga-ottelun Apulanta-erikoispelipaidoilla, jotka huutokaupattiin ottelun jälkeen. Rahaa hyväntekeväisyyteen kerättiin lopulta yhteensä 10222 euroa.

Liikkumattomuus on kasvava ongelma Suomessa ja hyvin harva lapsista ja nuorista saa suositusten mukaisen määrän liikuntaa. Kesän junioriturnauksissa FC Lahden pelaajat jalkautuivat junioreiden pariin jakamaan Fair Play -kortteja. Kortit kannustavat reiluun peliin ja ottamaan pelatessa huomioon ja kutsumaan mukaan kaikki, jotta jalkapallon raja-aidat olisivat matalampia. Jokaisessa jaetussa kortissa oli mukana videotervehdys FC Lahden pelaajalta. Lisäksi kesän aikana pyörivät Kikkavideot. Joka kuukausi ilmestyvä video kannustaa harjoittelemaan hauskalla tavalla ja liikunnan määrä lisääntyy. FC Lahti on myös jalkautunut alueen kouluihin liikuttamaan lapsia ja nuoria.

Keväällä FC Lahden pelaajat testasivat Lahden stadionin saavutettavuutta pyörätuoleilla Invalidiliiton tsemppilähettilään, paralympiamitalisti Henry Mannin johdolla. Samalla Lahti kiinnitti myös huomiota liikenteessä tapahtuviin vaaratilanteisiin. Samaan teemaan FC Lahti palasi yhdessä Liikenneturvan kanssa myös koulujen alkaessa, sillä liikenteeseen astui tuhansia ensikertalaisia.

FC Lahti on halunnut mahdollistaa myös heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten pääsyn otteluihinsa. Lahti on tehnyt yhteistyötä alueen eri järjestöjen kanssa erilaisissa tilanteissa olevien lasten ja nuorten vapaa-ajan ja harrastuksien tukemiseksi ja elämysten mahdollistamiseksi. Mukana tätä työtä ovat olleet tukemassa useat eri yritykset.

Jalkapallo kuuluu kaikille, joten pallo on meillä. Pelataan sitä yhdessä.

FC Lahden matkassa mukana ja matkaa mahdollistamassa Halton, Lahden kaupunki, Lahti Energia, Liikenneturva, Invalidiliitto ja Veikkausliiga.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Veera Savukoski