Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahden voittoputki jatkui

FC Lahti nappasi toisen perättäisen kotivoiton, kun Ekenäs IF kaatui Hiihtiksen illassa komeasti lukemin 4–0. Michael López osui jälleen kahdesti. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Pablo Andrade ja Luke Ivanovic. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai otteluun tuloksellisesti hyvän alun. Kesken Ekenäs IF:in painostuksen Matias Vainionpää pelasi pitkän pallon Luquinhasille pystyyn. Luquinhas ehti palloon hyvin ja syötti laidalta pallon keskelle. Michael López oli jäänyt vapaaksi ja hän puski puolittain syöksyen pallon maaliin. Ottelua oli pelattu vasta reilut viisi minuuttia.

Maalin jälkeen EIF jatkoi painostusta, mutta Lahti blokkasi vetoja uhrautuvasti. Puolen tunnin pelin jälkeen Lahti rupesi saamaan otetta ja lopulta kotijoukkue sai myös maalin. Riku Selander ja López pelasivat laidalta Jordão Cardoson vapaaksi ja Jordão pelasi takatolpalle. Laitapuolustajan tontilta noussut Pablo Andrade pääsi puttaamaan pallon vapaasti tyhjään maaliin. Näin Lahti pääsi tauolle 2–0-johdossa.

EIF tuli toiselle jaksolle vahvasti. Tiemoko Fofana pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä, mutta Osku Maukonen venyi. Irtopallo kimposi Salomo Ojalalle, mutta Maukonen venyi jälleen. Maukonen poimi myös Kofi Adun puolittaisen läpiajon hetkeä myöhemmin.

EIF haki jakson puolivälin jälkeen kavennusosumaa riskillä ja se avasi Lahdelle paikkoja. Noin 20 minuuttia ennen loppua Luquinhas karkasi läpiajoon. EIF-kassari Ramilson Almeida ei mennyt brassihyökkääjän harhautuksiin vaan kauhoi pallon maanmiehensä jaloista väljemmille vesille. Pallo kuitenkin kimpoili Lópezille, mutta Almeida onnistui torjumaan myös argentiinalaisen yrityksen.

Juuri ennen lisäajan alkua Benjamin Mulahalilović pelasi pallon pystyyn Lópezille. Hän näki vierellään juoksun ja siirsi pallon viereen juuri kentälle tulleelle Luke Ivanovicille, joka punnersi itselleen vetopaikan. Loukkaantumisen jäljiltä kentälle palannut Ivanovic tykitti pallon takayläkulmaan ja ratkaisi ottelun. Lisäajalla Lahti pääsi vielä parantelemaan maalieroaan. Riku Selander riisti, Mulahalilović vapautti Lópezin läpiajoon, eikä Lahden ysipaita erehtynyt, vaan naulasi kauden yhdeksännen maalinsa. Pisteet jäivät Lahteen lukemin 4–0.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte oli mielissään nollapelistä. Hän myönsi, että vastustaja onnistui pelisuunnitelmassaan ja Lahti joutui muokkaamaan omaa lähestymistään pelin edetessä. Duarten mukaan peli oli vaikea.

– Peli oli vaikea. Erityisesti alussa EIF tuli erilaisella systeemillä kuin odotimme. He loivat meille paljon ongelmia. Sitten teimme pieniä taktisia muutoksia ja laskimme hieman prässiämme. Olimme sen jälkeen kuitenkin tiiviimpiä. Olimme tarpeeksi aggressiivisia tilanteenvaihdoissa ja iskimme kaksi maalia. Tärkeintä tässä pelissä oli kuitenkin se, että emme päästäneet maaleja. Se oli tärkeää, sillä joukkue oppii taistelemaan. Peli oli vaikeampi kuin tulostaulu näyttää, Duarte summasi.

Mamma Marian nälkäisimmäksi pelaajaksi valittiin nollapelin pelannut maalivahtilupaus Osku Maukonen. Voitolla FC Lahti nousi pois karsijan paikalta maalieron turvin ottelukierroksen ensimmäisen ottelun jälkeen. Seuraavaksi Lahti matkaa karsijan paikalle pudonneen IFK Mariehamnin vieraaksi sunnuntaina 18.8. Seuraava kotiottelu pelataan Hiihtiksellä sunnuntaina 25.8. Vieraaksi mastojen varjoon saapuu Vaasan Palloseura. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.