Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti joutui pettymään viime hetkillä

FC Lahti ja IF Gnistan viettivät maalijuhlia Hiihtiksen juhannusetkoilla. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta 3–3-tasapeliin. FC Lahden maaleista vastasivat Colin Odutayo, Michael López ja Luke Ivanovic. Vierailijoilta osuivat puolestaan Roope Pyyskänen, Teemu Penninkangas ja Jonas Enkerud. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vierailija IF Gnistan sai viidennellä minuutilla vapaapotkun aivan FC Lahden rangaistusalueen reunalta. Roope Pyyskänen asettui ampumaan ja hänen vapaapotkunsa kiersi suoraan yläkulmaan ohi Osku Maukosen. Näin vierailija siirtyi heti alussa 1–0-johtoon.

Lahti kuitenkin hallitsi ottelua ja pakotti vierailijan syvälle puolustuskannalle. Kipinä kyttäsi vastaiskuja, mutta lahtelaispuolustus ja keskikentällä uurastanut Eemeli Virta katkoivat hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Jakson puolivälin lähestyessä hallinta tuotti lopulta tulosta. Akseli Puukko keskitti ja pallo tuli koko pelaajapakan yli Colin Odutayolle. Hollantilaislaituri otti pallon haltuun ja sijoitti tarkasti alakulmaan tasoittaen pelin.

Jakson loppupuolisko oli vierailijan ja Maukonen piti ajoittain Lahtea pystyssä. Jonas Enkerud ampui tulisesti ja pallo otti matkalla pienen kimmokkeen. Maukonen kuitenkin venyi ja haki torjunnan yläkulmasta. Gnistan kuitenkin onnistui iskemään itsensä taukojohtoon erikoistilanteesta. Armend Kabashin kulmapotku kiersi pelaajaruuhkaan, josta Teemu Penninkangas rokotti vanhaa seuraansa. Näin ollen tauolle mentiin vierailijoiden 2–1-johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle hyvin. Kuudennella minuutilla Pablo Andrade keskitti vasemmalta laidalta ja Kipinän maalivahti Mathias Nilsson nyrkkeili pallon huonosti. Julius Tauriainen sai jatkettu Michael Lópezille, joka tasoitti ottelun tyhjään maaliin. Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Lahti siirtyi ottelussa johtoon. Puukko pelasi Luke Ivanovicin läpi. Aussikärki harhautti Nilssonin ja iski pallon maaliin ulkosyrjällään.

Vierailija Gnistan lisäsi painetta toisen jakson loppua kohden. Pari minuuttia ennen loppua kentälle vaihdosta tullut Roman Eremenko ampui tolppaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin hän keskitti ja Jonas Enkerud puski ottelun tasoihin. Näin ollen pisteet jaettiin juhannusetkoilla lukemin 3–3.

FC Lahden kapteeni Mikko Viitikko oli ottelun jälkeen erittäin pettynyt. Hän kuitenkin uskoo, että voittojen kiertäminen loppuu. Toisaalta Viitikko pystyi näkemään positiivisena asiana sen, että hyökkäystrio onnistui iskemään kolme maalia.

– Tällä hetkellä minulla on kauhea fiilis. Jätimme kaikkemme kentälle, mutta voitot kiertävät meitä. Viimeksi Oulussa viimeinen tilanne toi ottelun tasoihin ja nyt taas, joten se syö. Pystyimme kuitenkin tekemään kolme maalia ja olimme kentällä rohkeita. Normaalisti kolmella maalilla pitäisi voittaa. Mutta meitä vastaan tehdään näköjään komeita maaleja. Kyllä tämä vielä kääntyy ja suunnan on pakko olla ylospäin, Viitikko summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt lopputulokseen. Lindbergin mukaan Virran paluu keskikentälle on tuonut kentälle vääntövoimaa. Hän näki, että joukkueen peli-ilme oli jälleen hieman parempi.

– Tämä oli todella iso pettymys. Olimme pitkään johdossa ja sitten päästimme vastustajan tasoihin. Pystyimme tekemään pelitilannemaaleja, mutta toisaalta meitä vastaan tehtiin erikoistilanteista. Virran tuleminen keskikentälle on tuonut meille vääntövoimaa. Nyt tuntuu raskaalta, mutta otamme tästä oppia. Peli-ilme oli jälleen parempi, mutta meidän on alettava saavuttamaan voittoja. Nyt otamme juhannuksen pientä huilia ja heti sen jälkeen jatkamme Cupissa, Lindberg summasi.

FC Lahden kausi jatkuu heti juhannuksen jälkeen tiistaina 25.6. Lahti matkaa Suomen Cupissa Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 29.6. Vieraaksi Lahteen saapuu Ilves. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.