Ylimenokauden harjoitusjakson huipentuu huomenna Haka-otteluun

FC Lahti on palannut harjoituskentälle ja kolmen viikon harjoitusjakson huipentaa harjoitusottelu. Pakkasten saartamaan Lahteen vieraaksi saapuu viime päättyneen kauden suuryllättäjä FC Haka. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti palasi harjoituskentille marraskuun lopussa. Kolmen viikon harjoitusjaksolla valmennustiimi on päässyt näkemään sopimuspelaajien lisäksi lupaavia nuoria yhteistyöseuroista ja myös muualta Suomesta. Osa pelaajista on ollut joukkueen mukana vain ensimmäisen viikon, osa viimeiset kaksi. Myös uudet tulokkaat, Jusif Ali ja Marius Könkkölä ovat olleet joukkueen mukana. Perjantain ottelussa tullaan näkemään sekä sopimuspelaajia että testipelaajia. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoo, että perjantain ottelu on näytönpaikka testipelaajille.

– Olemme harjoitelleet treenijakson aikana paljon peruspelaamista. Olemme testanneet pelaajia ja samalla myös sopimuspelaajia. Samalla olemme päässeet hyvään rytmiin. Mukana on ollut suhteellisen paljon mielenkiintoisia nuoria pelaajia ja osa pelaa heistä perjantain ottelussa. Heillä on siinä ottelussa näytönpaikka vielä pelipaita päällä ja osa tappelee vielä ihan sopimuksesta. Perjantain ottelu on treenijakson huipennus ja tietyllä tavalla se on ollut koko jakson tähtäin. Saamme ottelusta kerättyä myös kokemusta, Mannila kertaa harjoitusjakson.

Harjoitusjaksolla on ollut mukana myös FC Lahden vasta 15-vuotias maalivahti Osku Maukonen, joka on samalla suorittanut kahden viikon TET-jaksoaan FC Lahdessa. Maukonen on päässyt harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana ja hänen mukaansa vauhti on ollut kova. Nuori lupaus haluaa päästä vertaamaan tasoaan miesten kanssa jo huomenna.

– Treenijakso on mennyt hyvin. Taso ja vauhti on ollut paljon kovempi kuin junioripeleissä. Olisi kiva päästä pelaamaan jo huomenna, jotta pääsisin vertailemaan tasoani miehiin verrattuna ja nähdä millaista se on. Olen myös ollut suorittamassa TET-jaksoa FC Lahdessa. Olen treenien lisäksi ollut toimistolla, jossa olen päässyt kasaamaan verkkokaupan tilauksia ja lähettämään niitä. Lisäksi olen koonnut leikekirjaa ja yhtenä hommana pesin nacho-koneen, Maukonen nauraa.

Päättyneellä kaudella europaikan saavuttanut FC Haka on Lahden tapaan testannut ylimenokauden harjoitusjaksollaan uusia pelaajia. Yksi mielenkiintoinen testipelaaja on Borussia Dortmundin organisaatiossa pelannut togolainen laitapuolustaja Haymenn Bah-Traoré. Hakan runko on pysynyt hyvin kasassa, vaikka viime kauden kirkkain tähti, Lee Erwin vaihtoi maisemaa. Sopimuspelaajia Hakalla on tulevalle kaudelle koossaan 17 kappaletta, mutta osa viime kauden runkopelaajista on vielä lomalla.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa ylimenokaudella useana talvena. Vuosi sitten Lahti nappasi 4—0-voiton. Toissa vuonna Haka puolestaan nappasi voiton Jesse Huhtalan osumalla, joka jäi ottelun ainokaiseksi. Tuolloin Lahden maalissa oli nyt Hakan maalia vartioiva Aatu Hakala. Kumpaisellakin joukkueella on ollut vuosien saatossa mielenkiintoisia testimiehiä ja uusia tulokkaita, joten tervetuloa Mukkulaan katsastamaan lahtelaisten ylimenokauden kunto.

FC Lahti – FC Haka 16.12.2022 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Harjoitusotteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: