placeholder

Ykköseen valmistautuva FC Lahti solmi tukun pelaajasopimuksia

Ykkösen kauteen valmistautuva FC Lahden naisten edustusjoukkue on solminut tukun pelaajasopimuksia. Jatkosopimukset ovat allekirjoittaneet Salla Lehtomäki, Rilla Valkonen ja Elli Savolainen. Lisäksi kaupunkiin palaavat Saija Suni, Viivi Moilanen ja Venla Haikala.

Viime kaudella puolustajana pelannut 25-vuotias Salla Lehtomäki sai vyölleen 14 ottelua ja iski yhden osuman Kakkosessa. 13 ottelua pelannut ja kolme osumaa iskenyt keskikenttäpelaaja Rilla Valkonen on 20-vuotias. Vasta 17-vuotias hyökkääjä Elli Savolainen viimeisteli puolestaan viidessä pelaamassaan ottelussa kaksi osumaa.

Saija Suni palaa kaupunkiin Rovaniemen Palloseurasta. Hän on FC Kuusysin kasvatti ja 22-vuotias maalivahti. Nurmijärven Jalkapalloseurasta puolestaan Lahteen palaa 19-vuotias puolustaja Venla Haikala. 18-vuotias Viivi Moilanen siirtyy FC Lahteen HFA Märskystä.

Kokonaan uusia pelaajia ovat FC Peltirummusta siirtyvät Miia Mansanthia, Pipsa Majander ja Nea Riikonen. Mansanthia on 19-vuotias keskikenttäpelaaja, Majander 17-vuotias puolustaja ja Riikonen 19-vuotias hyökkääjä. Lisäksi FC Lahteen siirtyvät RoPS:sta 23-vuotias puolustaja Enni Yli-Suvanto, FC Kuusysissä pelannut hyökkääjä Henriikka Haapala ja PEPOssa pelannut 16-vuotias keskikenttälupaus Aamu Kinnunen.

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtaa perjantaina 20.1. harjoitusottelun Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkuetta vastaan. Saman viikon sunnuntaina joukkue kohtaa myös Järvenpään Palloseuran. Kansallinen Cup alkaa Lahden osalta kotiottelulla KTP:tä vastaan sunnuntaina 5.2.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Kemppi