UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Uusia naamoja kokoonpanossa

Tiistai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Lahdessa Suomen Cupin perinteet velvoittavat menestystä ja sitä lähtee tavoittelemaan myös FC Lahti. Lahti saa vieraakseen Hiihtikselle Suomen Cupin neljännesvälierässä Kakkosessa pelaavan Atlantis FC:n.

FC Lahti hakee jatkopaikkaa

Maaottelutauko on vielä osittain päällä, mutta Suomen Cupissa mennään jo täysillä kohti päätyä. FC Lahti on selvittänyt tiensä neljännesvälieriin kaatamalla runsasmaalisesti Kuopion Elon, yhteistyöseura Lahden Reippaan ja Haminan Pallo-Kissat. Kokenut hyökkääjä Macoumba Kandji on osunut viidesti tämän kauden Cupissa ja Chinedu Geoffrey neljästi. Ennen maajoukkuetaukoa Lahti haki 1-1-vierastasapelin liigassa FC Hakasta Loorents Hertsin lisäajan tasoituksella. Tauon aikana joukkue on saanut palauduttua alkukauden rasituksesta ja hiottua uusia kuvioita.

– On hyvä saada onnistumisia heti loman jälkeen. Haemme pelissä tiettyjä asioita ja voitto tulee meidän hyvän pelaamisemme kautta. Haluamme onnistumisia niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Olemme keskittyneet harjoituksissa parantamaan tiettyjä asioita. Huomenna meidän on pakko onnistua, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo.

Tiistain ottelussa maajoukkuetauko näkyy vielä kokoonpanossa. Maajoukkueiden matkassa ovat Eduards Emsis ja Altin Zeqiri. Maalivahti Anton Munukka puolestaan on matkalla Baltic Cupista Lahteen ja hän on käytettävissä. Matti Klinga on puolestaan pelikiellossa ja loukkaantumisten takia varmasti ovat sivussa Pyry Lampinen, Antonio Reguero, Juho Pirttijoki, Teemu Penninkangas ja Lassi Järvenpää. Daniel Koskipalo on edustanut tämän kauden Cupissa yhteistyöseura Lahden Reipasta ja hänen edustusoikeutensa kilpailussa on lukittu, joten hän ei ole valmennusjohdon käytettävissä tiistain ottelussa. Junioreista kokoonpanoon noussee laitapuolustaja Akseli Puukko ja hyökkääjä Vilho Huovila.

– Tämä on taas jokaiselle pelaajalle näytönpaikka. Toivon, että he kenelle näytönpaikka tulee, myös käyttävät sen hyväksi. Vastustajalla on yllättäviä yksilöitä ja he pystyvät olemaan myös puolustussuuntaan tiiviitä. Heillä tulee olemaan valtava halu ja nälkä onnistua, joten meidän pitää käyttää omat paikkamme, jotta menemme jatkoon, Zeneli ennakoi.

Atlantis FC yksi Kakkosen ennakkosuosikkeja

Vierailija Atlantis FC on vuonna 1995 perustettu helsinkiläisjoukkue, jonka perustamiseen liittyy vahvasti muusikkolegenda Gösta Sundqvist. Atlantis pelasi 2000-luvun taitteessa liigaa ja voitti myös kertaalleen Suomen Cupin kaudella 2001. Nyttemmin helsinkiläisseura on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosen kärkikahinoissa.

Atlantiksella on menossa Kakkosessa hankalampi vaihe, sillä joukkue on kärsinyt kaksi perättäistä tappiota. Ensin se kärsi yllätystappion FC LaPalle ja viikonloppuna Atlantis hävisi FC Kiffenille. Atlantis hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta toisella jaksolla Kiffen iski taululle 3-0-lukemat. Helsinkiläisten sarjasijoitus on tällä hetkellä seitsemän ottelun jälkeen seitsemäs. Siitä huolimatta joukkue kuuluu Kakkosen A-lohkon ennakkosuosikkeihin.

Suomen Cupissa Atlantis on edennyt neljännesvälieriin. Kolmannella kierroksella se kaatoi paikalliskilpailija Helsingin Palloseuran rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Cupissa Atlantis on kaatanut myös oman kakkosjoukkueensa ja joensuulaisen JIPPOn.

Atlantiksen avainpelaajiin kuuluu lahtelaistaustainen toppari Eero Karjalainen. Alkukauden suurin onnistuja on ollut Mustapha Coker, joka on iskenyt kaksi osumaa sarjassa ja kolme Cupissa. Atlantiksen päävalmentajalla Tommi Ekmarkilla on koossaan erittäin mielenkiintoinen ryhmä, joka onnistuessaan pystyy laittamaan myös FC Lahden tiukoilla.

Historia Lahden puolella

FC Lahti ja Atlantis ovat kohdanneet virallisissa otteluissa historian saatossa yhteensä kahdeksan kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista kolme ja Atlantis kaksi. Myös maaleissa lahtelaiset ovat edellä lukemin 12-9. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on vuodelta 2006.

Suomen Cupissa joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Kaudella 2001 Atlantis lahtelaiset Lahdessa ja eteni aina finaalin voittajaksi asti. Kaudella 2006 puolestaan lahtelaiset nappasivat jatkopaikan jatko-ottelun jälkeen lukemin 4-2. Rafael osui kahdesti ja kahdesta muusta osumasta vastasivat Ville Taulo ja Antti Pehkonen. Rafaelin lisäksi kahdesti historian saatossa Atlantiksen verkkoon on osunut Timo Marjamaa.

FC Lahti on selvittänyt tiensä kertaalleen Suomen Cupin finaaliin. Tämä tapahtui 20 vuotta sitten. Atlantis puolestaan on voittanut Cupin kertaalleen 21 vuotta sitten. Lahti hävisi finaalissa FC Hakalle, Atlantis puolestaan kaatoi Tampere Unitedin. Lahden ja Atlantiksen välisen ottelun voittaja saa vastaansa puolivälierissä voittajan Järvenpään Palloseuran ja AC Oulun välisestä ottelusta. Pääseekö Lahti jälleen tavoittelemaan historiansa toista Suomen Cup -finaalia?

FC Lahti – Atlantis FC 14.6.2022 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Otteluun pääsee poikkeuksellisesti kaikilla kausikorteilla ja VIP-korteilla hyvityksenä Vaasassa pelatusta kotiottelusta. Lisäksi Premium-kausikortilla saa ottaa kaverin mukaan matsiin veloituksetta. Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Otteluun pääsee ilmaiseksi Ukrainan passilla.

Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka löytyy stadionin yläparkkipaikalta. Pysäköintitilaa löytyy myös Messukeskuksen pysäköintialueelta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta. Mankeli-pysäkki löytyy Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän Seisakkeen edustalta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyriemäkien puoleisesta päädystä sektori A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola