UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Taistelu Liigacupin jatkopaikasta tiivistyy

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Taistelu Liigacupin jatkopaikoista jatkuu lauantaina Lahdessa. FC Lahti saa Mukkulaan vieraakseen rakkaan vastustajan, sarjanousija KTP:n Kotkasta.

Alla avausvoitto

FC Lahti avasi voittotilinsä Liigacupissa viime sunnuntaina vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Irfan Sadik iski avausmaalin nopean vastahyökkäyksen ja prässin jälkeen. Toisella jaksolla Arian Kabashi jatkoi Marius Könkkölän kulman maaliin. Puolustuspäässä Lahdella ei ollut hätää, joten Lahti nappasi avausvoittonsa lukemin 2—0.

Lauantain kotiotteluun Lahti lähtee hakemaan toista perättäistä voittoa ja jatkamaan taistelua jatkopaikasta. Jatkopaikka vaatii jäljellä olevista otteluista voitot. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pienen kolhun Maarianhaminassa saanut Juho Pirttijoki, Lassi Järvenpää ja Tommi Jäntti. Mikko Kuninkaan ja Julius Tauriaisen pelikunto ratkeaa ottelupäivän aamuna. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila pitää hyvänä, että Lahti pääsee kohtaamaan lauantaina erilaisella pelitavalla pelaavan vastustajan.

– Saimme viikonloppuna avausvoiton ja haluamme jatkaa sillä tiellä. Harjoitusviikkomme ei ollut aivan optimaalinen, sillä meillä oli paranneltavana pieniä kolhuja sunnuntailta ja pientä flunssaa. Hyvä, että saamme lauantaina kohdata erilaisella muodolla pelaavan vastustajan. Se tuo pelinkehittämiseemme uusia mausteita. Meidän pitää ratkaista uudella tavalla, mistä löydämme tilat edetä ja se tuo myös uutta haastetta puolustamiseen. Uskon, että tulossa on makea matsi, sillä vastustaja on vahva ja heillä on nippu hyviä pelaajia, Mannila ennakoi.

Vierailija aloittanut Liigacupin pirteästi

Sarjanousija KTP on aloittanut Liigacupin pirteästi ja taistelee Lahden tavoin jatkopaikasta. Kotkalaisilla on kasassaan yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillään viisi pistettä, kun lohkoa johtava ja ottelun enemmän pelannut FC Inter on yhdeksässä pisteessä. Avausvoittonsa KTP nappasi viime viikonloppuna Interistä Willis Furtadon ja Joni Mäkelän osumilla. Ottelu oli tasainen, mutta kotkalaiset onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana uhrautuvalla puolustamisella.

KTP on talven aikana koonnut yllätysvalmiin nipun. Päävalmentaja Jussi Leppälahti on iskostanut pelitapaansa joukkueen rungolle jo viime kaudella. Yhteistyö italialaisen Venezian kanssa on tuonut satamakaupunkiin kolme mielenkiintoista lainamiestä, Gabriel Sandbergin, Jack de Vriesin ja Damiano Pecilen. Kolmikko on esiintynyt kentällä edukseen. Mielenkiintoisina hankintoina voidaan pitää myös HIFK:sta siirtynyttä topparia Daan Klinkenbergiä ja laidalla viihtyvää Cap Verden maajoukkuemiestä Willis Furtadoa.

KTP:n joukkueeseen liigakokemusta tuovat vanhat sotaratsut David Ramadingaye, Johannes Laaksonen ja Lassi Nurmos. Laaksonen oli kuitenkin sivussa kotkalaisten edellisestä ottelusta ja Ramadingaye ei kyennyt pelaamaan täyttä ottelua. KTP on antanut mahdollisuuksia talven aikana myös nuorille pelaajille. Lahden tulee saada ehjä ottelu, jotta pisteet jäävät mastokaupunkiin.

Joukkueilla pitkä yhteinen historia

FC Lahti ja KTP kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran virallisessa ottelussa jo vuoden 1997 Ykköscupissa. Tuolloin KTP nappasi 2—1-kotivoiton. Lahden ainokaisen iski takavuosien tähtihyökkääjä Miikka Lempinen.

Yhteensä joukkueet ovat pelanneet virallisia otteluita kotkalaisten kaikki nimivariaatiot mukaan laskettuna 42. Ensimmäisen ottelun jälkeen Lahti on hallinnut kohtaamisia ja voittoja lahtelaisilla on 24. KTP on puolestaan onnistunut voittamaan vain kymmenen keskinäistä kohtaamista. Viimeksi tämä tapahtui syksyllä 2006. Myös maalit ovat Lahdelle 81—50.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi KTP:n pelatessa liigassa kaudella 2021. Tuolloin FC Lahti nappasi 2—1-voiton Loorents Hertsin ja Altin Zeqirin maaleilla. Hertsin ja Zeqirin lisäksi nykyisestä miehistöstä Eemeli Virta on kurittanut kotkalaisia Lahden paidassa. Kuka pääsee tällä kertaa iskemään kotkanpojan Sapokan mutiin?

FC Lahti – KTP 25.2.2023 kello 13.30 Mukkulan kuplassa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Kaikki FC Lahden kauden 2023 kausikortit sisältävät pääsyn Liigacupin peleihin. Ottelun ennakkoliput Tiketistä. Lippuja myynnissä myös portilta 15 euron kappalehintaan.

Mikäli et pääse Mukkulaan, näkyy ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

FC Lahden naisten edustusjoukkue pelaa miesten ottelun jälkeen Kansallista Cupia hallitsevaa Suomen mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan kello 17.15 alkaen. Naisten otteluun on vapaa pääsy, joten tervetuloa nauttimaan hienosta jalkapallopäivästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola