UNIQUEkoti-otteluennakko: Stadionilla kylässä Suomen mestareita

Torstaina pelataan ja UNIQUEkoti tarjoaa totutusti otteluennakon. Hiihtikselle saapuu vieraaksi Suomen mestareita. FC Lahti haastaa hallitsevan mestarin Helsingin Jalkapalloklubin. Lisäksi palvelualueella pääsee haastamaan hallitsevan freestyle-jalkapallon Suomen mestarin Alexander Wessbergin, jonka esiintymisen on mahdollistanut otteluisäntä Lahti Energia.

FC Lahti hakee ensimmäistä kotivoittoaan

FC Lahden vieraspelit ovat sujuneet, mutta kotipeleissä pistetili on yhä avaamatta. Edellisellä kierroksella Lahti haki täydet pisteet Seinäjoelta lukemin 2-1. Pyry Lampinen onnistui ensimmäisellä jaksolla ja aivan ottelun lopussa Altin Zeqiri ja Arlind Sejdiu järjestivät tilanteen, josta SJK-puolustus iski oman maalin. Lahti paransi otteitaan pelin edetessä ja nappasi ansaitun voiton. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ja valmennustiimi on käynyt edellisen ottelun läpi ja sieltä on otettu hyvät asiat mukaan tuleviin otteluihin.

– SJK-peli on nyt analysoitu. Yritämme ottaa siitä mukaan hyviä asioita ja kehittää niitä seuraaviin otteluihin. Halusimme säästää Hiihtiksen nurmea, joten emme harjoitelleet siinä ennen ottelua. Kentän pitäisi olla hyvässä kunnossa huomenna peliä varten, Zeneli kertoo.

FC Lahti lähtee haastamaan Suomen mestaria tosissaan. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti vain Lassi Järvenpää ja lainapelaaja Kevin Kouassivi-Benissan, joka ei sääntöjen mukaan saa kohdata omaa seuraansa. Martinos Christofi ja Joona Tiainen ovat pystyneet jo harjoittelemaan täysipainoisesti joukkueen mukana. Muutamalla pelaajalla on pieniä kolhuja edellisistä otteluista, mutta todennäköisesti kaikki pelaajat ovat pelikunnossa Järvenpäätä lukuun ottamatta.

– Huomenna pelataan. On kiva, että Tiainen ja Christofi ovat taas käytettävissä. On kiva päästä jälleen pelaamaan. Huominen peli tulee olemaan erittäin kova. Meidän kyky prässätä ja pitää palloa oikealla hetkellä tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa lopputulosta ajatellen. Lähdemme hakemaan voittoa kaikin keinoin ja annamme parhaamme. Sitten nautimme positiivisesta tuloksesta sitä kautta. Vastustaja on vahva etenkin pallollisena ja tilanteen vaihdoissa. He miehittävät keskialueen hyvin ja he pyrkivät lamauttamaan ja passivoittamaan vastustajan. Laadukkaat yksilöt saavat boksiin määrän kautta laatua. Meidän pitää pystyä rikkomaan sitä osa-aluetta. Meillä on mahdollisuus rokottaa heitä, mutta meidän pitää onnistua omissa jutuissamme hyvin, Zeneli ennakoi.

Helsinkiläisillä koossaan vahva nippu

Hallitseva Suomen mestari Helsingin Jalkapalloklubi lähtee jälleen puolustamaan mestaruuttaan vahvalla joukkueella. HJK on saanut riveihinsä entisen maajoukkuetähden Perparim Hetemaj’n, joka on liigatasolla edelleen kova tekijä. Lisäksi joukkueen maalivahti Conor Hazard on torjunut Klubille pisteitä. HJK:n puolustuksesta löytyvät myös kokeneet Joona Toivio, Jukka Raitala ja Valtteri Moren.

Hyökkäyspäässä helsinkiläisillä on riveissään monipuolista osaamista. Bojan Radulović on härkämäinen hyökkääjä. Santeri Hostikka kykenee puolestaan luomaan paikkoja itselleen ja muille Atomu Tanakan kanssa. Maajoukkueessakin esiintynyt Pyry Soiri ei vielä ole päässyt lentoon, mutta hänen taitonsa ovat tiedossa. Nuori Casper Terho on osoittanut olevansa maalipaikoissa kliininen.

Edellisellä kierroksella HJK kohtasi kotonaan Ilveksen. Ilves meni ottelussa johtoon, mutta Klubi tuli väkisin rinnalle ja ohi viimeisen vartin aikana. HJK:n molemmista maaleista vastasi Jair. Voitolla HJK nousi liigan kärkeen.

Historiassa maukkaita voittoja

FC Lahti ja HJK ovat kohdanneet virallisissa otteluissa jo 72 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 17 ja 18 kertaa pisteet on tasattu. Maaleja lahtelaispelurit ovat iskeneet Klubin verkkoon 68. HJK on puolestaan osunut 107 kertaa.

Viime vuosina Lahti on ottanut muutaman erittäin maukkaan voiton Klubista. Kaudella 2019 Lahti vei Hiihtiksellä pelatun ottelun nimiinsä 3-0. Erik Törnros osui kahdesti. Kaudella 2018 Lahti puolestaan kaatoi HJK:n sekä kotona että vieraissa 2-1. Erittäin maukas voitto tuli myös kauden 2008 päätösottelussa Drilon Shalan maalilla. FC Lahden nykypelaajista vain Pyry Lampinen on iskenyt maalin virallisessa ottelussa Klubin verkkoon Lahden paidassa.

Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa toisensa keväällä Töölössä. HJK aloitti ottelun vahvasti ja Jair vei helsinkiläiset 1-0-johtoon. Lahti sai pelinsä kuitenkin rullaamaan ja laittoi HJK:n ahtaalle. Teemu Penninkankaalla oli lopussa huippupaikka, mutta Klubi-vahti Hazard sai kauhottua pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Näin ollen lahtelaisille jäi pieniä velkoja maksettavaksi torstain otteluun.

FC Lahti – HJK 12.5.2022 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Lahti Energia.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Otteluun pääsee ilmaiseksi Ukrainan passilla.

Stadionin yläparkkipaikka on suljettuna turvallisuussyistä. Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka löytyy jäähallin hiekkakentältä. Pysäköintitilaa löytyy myös Messukeskuksen pysäköintialueelta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta.

Otteluisäntä Lahti Energia on mahdollistanut palvelualueelle nelinkertaisen freestyle-jalkapallon Suomen mestarin Alexander Wessbergin esiintymisen. Palvelualueella on myös panna-jalkapallohäkki, jossa voi haastaa Wessbergin kello 17 alkaen.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyriemäkien puoleisesta päädystä sektoreista A7 ja A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Ottelun käsiohjelmaan pääsee tutustumaan digitaalisesti tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Ennen ottelun alkua palkitaan suomalaisen ja lahtelaisen jalkapallon pioneeri Eva Jare. Jare oli kehittämässä ja perustamassa Suomessa naisten mestaruuskilpailua 50 vuotta sitten. Hän on myös ensimmäinen nainen, joka on suorittanut UEFA A-valmentajatutkinnon ja toiminut ensimmäisenä naisvalmentajana pääsarjatasolla. Jare nimetään Kansallisen Liigan Legendaksi.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola