UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Liigacup-lounas Töölössä

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa arvostetun ja perinteisen Liigacupin lounasklassikkoon Helsinkiin. Lahtelaisia Töölössä isännöi ottelusiirtoa kalenteriongelmien takia halunnut Helsingin Jalkapalloklubi.

FC Lahti lähtee hakemaan avausvoittoaan

FC Lahti avasi tämän vuoden Liigacup-taipaleensa tammikuun lopussa kotiottelulla FC Honkaa vastaan. Lahtelaiset olivat ottelussa pirteitä, mutta Honka rankaisi armotta Lahden virheistä. Lahti kykeni luomaan paljon maalipaikkoja, mutta maalipuita lähemmäs lahtelaispelurit eivät päässeet. Näin ollen Honka nappasi 2—0-voiton.

FC Lahden terveystilanne on kohtalainen. Varmasti sivussa ovat vain Lassi Järvenpää ja hieman itseään Honka-ottelussa loukannut Onni Hänninen. Tuoreet vahvistukset Bubacar Djaló, Arian Kabashi ja Julius Tauriainen ovat jo harjoitelleet joukkueen mukana, joten osa heistä voi olla jo kokoonpanossa keskiviikkona. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannilan mukaan ottelu palvelee eri tavalla valmistautumista kauteen, sillä pitkän kauden aikana on hyvä varautua myös yllättäviin ja poikkeuksellisiin tapahtumiin.

– Pääsemme pelaamaan ja pääsemme ensimmäistä kertaa ulkokentälle, joten olemme taas lähempänä jalkapalloa. Se on erilaista pelata hallissa kuin ulkona. Kaikki valmistautuminen on tietysti vähän erilaista aikaisen ajankohdan takia. On hyvin poikkeuksellista pelata heti puolen päivän jälkeen. Myös viikkorytmimme meni ottelusiirron takia ihan uusiksi. Me otamme sen hyvänä haasteena ja kaudenkin aikana meidän täytyy olla valmiita erilaisiin tilanteisiin. Palvelkoon tämä ottelu sitä, jotta pystymme tekemään nopeita liikkeitä ja olemme ketteriä kaikilta osin. Saamme taas jatkumoa siihen, että kohtaamme Suomen huippujoukkueita heti alkuun. Honka-peli on analysoitu ja olemme käyneet sen läpi. Onnistuimme siinä monessa teemassa ja löysimme myös, mitä meidän tulee parantaa. Huominen vastus on tietysti vielä tiukempi, Mannila kertoo.

HJK avasi kilpailun voitolla

Kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi avasi oman Liigacup-urakkansa 3—0-voitolla IFK Mariehamnista. Viime kaudella Ilveksessä pelanneet Kai Meriluoto ja Tuomas Ollila osuivat ensimmäisellä jaksolla ja toisella jaksolla kolmannesta maalista vastasi kokenut Atomu Tanaka. IFK ei päässyt juurikaan testaamaan HJK:n puolustusta.

HJK on vahvistunut jälleen talven aikana. Keskikentän moottori Aleksi Paananen siirtyi Turusta pääkaupunkiin ja liigassa meritoitunut maalivahti Jesse Öst suuntasi Helsinkiin Pohjanmaalta. Lisäksi Meriluoto, Samuel Anini jr. ja Kevin Kouassivi-Benissan palasivat Klubiin lainalta. Uusimpana Klubiin saapui Tanskasta lainalle hyökkäävä Maksim Stjopin, joka on väläytellyt osaamistaan Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

HJK on kierrättänyt pelaajistoaan laajalla rintamalla alkukaudella pelaamissaan otteluissa. Myös keskiviikon ottelussa Klubi saattaa kierrättää miehistöään, sillä helsinkiläiset lentävät heti seuraavana päivänä Espanjaan. Toisaalta HJK:lla on laaja miehistö, joten helppoa lounasta lahtelaisille ei ole luvassa.

Historia vahvasti HJK:n

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti. Lahdessa päädyttiin 1—1-tasapeliin. Helsingissä puolestaan Klubi vei pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3—2. Teemu Penninkangas osui molemmissa otteluissa ja Juho Pirttijoki iski avausmaalin Helsingin kohtaamisessa.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo 74 kertaa. Lahdella on vain 17 voittoa, Klubi puolestaan on juhlinut voittoa 38 kertaa. Maaleja Lahti on iskenyt kohtaamisissa 71. HJK on puolestaan rikkonut jo sadan maalin rajapyykin ja helsinkiläisillä on koossaan 111 osumaa.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet aina värikkäitä. Molemmissa joukkueissa on paljon toisilleen tuttuja pelaajia. Klubista Lahtea urallaan ovat edustaneet Aleksi Paananen ja viime kaudella lainalla mastokaupungissa ollut Kevin Kouassivi-Benissan. Lisäksi joukkueen valmennuksesta löytyy Lahtea aikanaan edustanut Ville Wallén. Lahden miehistössä Klubi-taustaa on useilla pelaajilla ja päävalmentaja Mannilalla.

Kumpi joukkue juhlii tällä kertaa?

HJK – FC Lahti 8.2.2023 kello 12.30 Bolt Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

FC Lahden kaikki vierasottelut näkyvät Sporttiravintola Pelurissa.

Helsingissä on käytössä vain pääkatsomo. HJK:n ottelutapahtuman ohjeet voit lukea tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näyttää Ruutu-palvelu ottelun suorana lähetyksenä.

https://www.instagram.com/p/CoZSoYkNLun/

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola