UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Liigacup alkaa Honkaa vastaan

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Kilpailullinen kausi alkaa FC Lahden osalta Liigacupin kotiottelulla. Vastaan saapuu kilpailun hallitseva mestari ja viime liigakaudella pronssimitalit napannut FC Honka.

Kilpailukausi alkaa

Kotijoukkue FC Lahti pelasi viime viikonloppuna harjoitusottelun paikallisvastustaja Lahden Reipasta vastaan. Reipas meni johtoon Lahden hallinnasta huolimatta. Hallinta tuotti lopulta tulosta ja Altin Zeqiri tasoitti ottelun. Useasta maalipaikasta huolimatta ottelu päättyi kuitenkin tasan.

Reipas-ottelussa maalivahti Marin Ljubić teki ensiesiintymisensä Lahden paidassa. Mikko Kuningas oli vielä sivussa, mutta lauantaina hän on jo valmis pelaamaan. Testimiehistä mukana ovat Irfan Sadik ja Reippaassa viime kaudella onnistunut Asaad Babiker. Lisäksi omista junioreista nousee kokoonpanoon Nikke Oksanen ja Eemil Laamanen. Varmasti sivussa on Lassi Järvenpää, joka loukkaantui viikolla harjoituksissa ja hänellä on edessään pitkä kuntoutus. Lisäksi maajoukkueen matkassa olleen nuorisonelikon pelaaminen on epävarmaa, sillä nelikko sai viikolla paljon ottelurasitusta, mutta nelikko on valmennusjohdon käytettävissä. Nuori laitapuolustaja Daniel Koskipalo on innoissaan tosipelien alkamisesta.

– Hyvillä fiiliksillä tässä ollaan ja olen innoissani, että pääsemme pelaamaan. Voitto irtoaa huomenna hyvällä joukkuepelillä. Huomenna menemme rohkeasti linjojen taakse ja saamme palloja sinne. Liigacupissa tavoite on tietenkin voittaa. Ei kai muu edes kannata, Koskipalo alleviivaa.

Vastassa hallitseva mestari

Vierailija FC Honka päätti viime kauden pronssisiin mitaleihin ja seura on hallitseva Liigacup-mestari. Honka avasi Liigacup-taipaleensa jo viime lauantaina IFK Mariehamnia vastaan maalittomalla tasapelillä. Espoolaiset olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta tolppaa lähemmäs Honka ei palloa saanut.

Honka menetti talven aikana yhden suurimmista syömähampaistaan, kun Rui Modesto siirtyi Ruotsiin. Viime kauden komeetta ja maajoukkueessakin debytoinut Agon Sadiku kuitenkin on yhä Hongan hyökkäyksessä. Espoolaiset ovat tuoneet jälleen uusia ja lupaavia nuoria kokoonpanoonsa ja muun muassa Dario Naamo sai ensimmäisessä ottelussa vastuuta. Hongan pelin suurin kulmakivi on keskikentän kaksikko Florian KrebsKevin Jansen. Molemmat lukevat peliä erinomaisesti ja ovat pallollisena ja pallottomana hyviä molempiin suuntiin. Myös nuori hyökkääjä Jonathan Muzinga on vaarallinen ja hänen kanssaan Lahti saa olla tarkkana.

Honka on Lahdelle vaikea vastus

Historian saatossa Honka on ollut lahtelaisille vaikea vastus. Viime vuoden Liigacupissa Honka paukutti Lahden maaliin neljä osumaa. Myös liigaottelut päättyivät espoolaisten juhliin. Lahti ei onnistunut otteluissa maalinteossa.

Yhteensä joukkueet ovat pelanneet 44 virallista ottelua. Lahti on voittanut kohtaamisista vain 12. Honka on puolestaan juhlinut voittoa jo 20 kertaa. Maaleja Lahti on onnistunut iskemään 50 Hongan 74 vastaan. Nykyisistä FC Lahden pelaajista vain Altin Zeqiri ja Loorents Hertsi ovat osuneet keskinäisissä otteluissa. Molemmilla laitakiitureilla on koossaan kaksi osumaa. Uuden kauden kunniaksi on hyvä kääntää tilaston suunta jälleen FC Lahdelle suotuisammaksi.

FC Lahti – FC Honka 28.1.2023 kello 16.00 Mukkulan kuplassa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Kaikki kausikortit oikeuttavat sisäänpääsyyn. Mukkulan kuplan rajoitetun kapasiteetin takia portit aukeavat kello 15.00 ja kupla täytetään saapumisjärjestyksessä. Lipunmyynti avataan puoli tuntia ennen ottelun alkua, jos tilaa riittää, joten saavuthan ajoissa paikalle. Kausikortin voit ostaa tästä.

Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Sporttiravintola Peluri näyttää suorana kaikki FC Lahden Liigacupin ottelut.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta