UNIQUEkoti -otteluennakko: Kenraaliharjoituksessa vastassa SJK Akatemia

Kauden alku lähestyy ja FC Lahdella on viimeiset hetket valmistautua liigastarttiin. Lahti kohtaa kenraaliharjoituksessaan pikahälyytyksellä vastustajaksi saadun Seinäjoen Jalkapallokerhon kakkosjoukkueen, SJK Akatemian. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti kohtasi viime viikonloppuna vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin. HJK iski alussa ainokaiseksi jääneen 1-0-osuman lahtelaisten pienestä nukahduksesta. Lahti loi kuitenkin ottelussa tukun maalipaikkoja, mutta HJK venyi voittoon. Parhaat paikat tulivat Pyry Lampiselle, Altin Zeqirille, Teemu Penninkankaalle ja Chinedu Geoffreylle, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Lahden peliesitys oli kuitenkin hyvä.

Perjantain otteluun Lahti lähtee hiomaan viimeisiä kuvioitaan ennen ensi viikolla alkavaa liigaa. Lahdella on ottelussa paljon poissaoloja. Varmasti sivussa ovat maajoukkueiden matkassa olevat Anton Munukka, Altin Zeqiri, Arlind Sejdiu ja Eduards Emsis. Lisäksi sivussa ovat varmasti Daniel Koskipalo ja Lassi Järvenpää. Macoumba Kandji ja Loorents Hertsi saattavat puolestaan palata pelaavaan kokoonpanoon. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli uskoo, että talvikauden haasteet ovat hitsanneet joukkueen yhtenäiseksi ja niin valmiiksi kuin vain voi tässä vaiheessa kautta olla.

– Viimeistä viedään ennen kauden alkua. On ollut erikoinen talvikausi, jos voi sanoa, tai ainakin erikoisin. Meillä on ollut paljon haasteita, paljon alamäkiä, ylämäkiä, onnistumisia, oppimisia. Luulen, että kaikki tämä tulee kuitenkin lopulta kääntymään meille voitoksi. Huomenna meillä on taas tietyt teemat ja aiheet, jotka pitäisi näkyä pelaamisessamme. Lähdemme huomiseen otteluun hyvillä mielin. Huilautamme joitakin pelaajia ja neljä pelaajaa on maajoukkueen matkassa. Meillä on huomenna jo uusi mies mukana ja hänkin pääsee huomenna näkemään, mitä häneltä odotetaan, Zeneli vihjaa.

Vierailija SJK Akatemia koostuu Seinäjoen Jalkapallokerhon nuorista pelaajista, joista moni kärkkyy paikkaansa liigajoukkueen ringissä. SJK Akatemia nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen. Talven Ykköscupissa SJK Akatemia kaatoi alkulohkossa Mikkelin Palloilijat ja se riitti jatkopeleihin. Turun Palloseura oli puolivälierässä kuitenkin vahvempi lukemin 3-0.

Talven peleissä Mikkelistä Seinäjoelle siirtynyt Samson Ebuka on osunut useasti maaliin. Hän osui myös kertaalleen SJK Akatemian edellisessä ottelussa Vaasan Palloseuran verkkoon. SJK Akatemia päätyi lopulta 3-3-tasapeliin ja Valentin Gasc iski loput kaksi osumaa. Nuoressa joukkueessa on paljon tulevaisuuden liigatähtiä, joiden kanssa FC Lahti saa olla varuillaan koko ottelun ajan.

FC Lahti – SJK Akatemia 25.3.2022 kello 16.30 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola