UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Kausi alkaa paikallisottelulla

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Hanget kasvavat, mutta päivä pitenee. Lisää valoa synkkään talveen tuo jalkapallokauden alkaminen. FC Lahti palaa pelikentälle perjantaina ja saa vastaansa paikallisvastuksen, yhteistyöseura Lahden Reippaan.

Uusiutunut kotijoukkue esittäytyy

FC Lahden päättynyt kausi oli pettymys ja liigapaikka säilyi vasta karsintojen kautta. Joukkuetta on talven aikana uudistettu ja nuorennettu reilusti. Kuluneella viikolla joukkueen vahvuuteen liittyivät paluumuuttaja Mikko Kuningas ja kroatialainen maalivahti Marin Ljubić. Uusina pelaajina lahtelaisyleisölle pääsevät kunnolla esittäytymään myös Marius Könkkölä, Jusif Ali ja Tommi Jäntti. Joukkueen nuorisokaarti, Viljami Jokiranta, Vilho Huovila, Samuel Pasanen ja Akseli Puukko ovat päässeet harjoittelemaan nyt täysipainoisesti miesten edustusjoukkueen kanssa, joten nelikko on valmiimpi ottamaan vastuuta miesten peleissä.

Joukkueen kanssa ovat harjoitelleet sopimuspelaajien lisäksi myös Irfan Sadik ja omista junioreista noussut Eemil Laamanen. Pelaajiston terveystilanne on hyvä ja kaikki pelaajat ovat terveenä. Ottelu kuitenkin jää suurella todennäköisyydellä väliin Mikko Kuninkaalta, sillä hän ei ole vielä ehtinyt harjoittelemaan juurikaan joukkueen kanssa. Päävalmentaja Mikko Mannila haluaa nähdä vuoden ensimmäisessä ottelussa jo harjoiteltuja asioita muun muassa murtautumismalleissa.

– Ensimmäisessä pelissä saamme pään auki. Joukkueella on pelipaita päällä ja saamme pelirasitusta, jossa ei ole valmennustaukoja. Haluamme nähdä huomenna pallollisena asioita, joita olemme alkuvuoden harjoitelleet. Ennen kaikkea haluamme kyetä luomaan uhkaa vastustajan selustaan, Mannila tiivistää.

Lahden Reipas täynnä nälkää

Perjantain vastustaja Lahden Reipas sijoittui viime kauden Kakkosen lohkossaan komeasti kolmanneksi. Joukkue menetti keskikentän Joona Tapanin ja laitapelaaja Gullit Zolameson Ykkösen Järvenpään Palloseuraan. Viirupaitojen joukkue on kuitenkin iskukykyinen, sillä nuoret lahtelaispelurit pääsevät näyttämään taitojaan molemmille valmentajille.

Reipas on viimeisten vuosien aikana ollut FC Lahdelle hankala vastus. Ainoastaan viime kevään Suomen Cup -ottelussa lukemat ovat olleet selkeästi FC Lahdelle. Viime talvena pelatussa harjoitusottelussa Lirinis Haziri vei Reippaan johtoon, mutta Eemeli Virta, Chinedu Geoffrey ja Loorents Hertsi käänsivät maaleillaan lopulta Lahdelle 4—1-lukemat.

Kaupungin herruus on jälleen jaossa, ottaako FC Lahti jälleen kiinnityksen siihen?

FC Lahti – Lahden Reipas 20.1.2023 kello 14.50 Mukkulan kuplassa!

Otteluun on vapaa pääsy.

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

FC Lahden pelaajat harjoitusotteluun:

1 Ljubic
3 Koskipalo
4 Järvenpää
5 Sadik
6 Pasanen
7 Zeqiri
8 Klinga
9 Hänninen
10 Virta
11 Ali
14 Laamanen
15 Pirttijoki
17 Jäntti
18 Jokiranta
20 Könkkölä
22 Hertsi
25 Kuningas
27 Penninkangas
28 Huovila
29 Puukko
30 Munukka
31 Maukonen

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen