UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Jalkapallopäivä tarjoaa vieraaksi Hakan

Sunnuntai on pelipäivä ja Jalkapallopäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahden kaksi härkäviikkoa tulee päätökseen sunnuntaina kotikentällä. Vieraaksi lahtelaiset saavat europeleihin valmistautuvan perinteisen FC Hakan. Otteluisäntänä toimii Intersport.

Härkäviikot päätökseen

FC Lahdella on kahden viikon sisään ollut jo neljä ottelua ja sunnuntaina edessä on vielä viides kamppailu. Keskiviikkona Lahti sai vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin. Lahtelaiset kykenivät ensimmäisellä jaksolla pitämään Klubin varsin hyvin poissa maalipaikoilta ja Julius Tauriainen vei Lahden vielä johtoon Matheus Alvesin ovelasta esityöstä. Klubi kuitenkin nousi toisen jakson kahdella osumalla voittoon.

FC Lahti on pelannut jo seitsemän voitotonta ottelua sarjassa putkeen. Lahden peliesityksissä on kuitenkin ollut valonpilkahduksia, sillä joukkue on kyennyt luomaan maalipaikkoja jopa HJK:n kaltaista huippujoukkuetta vastaan. Myös nousu Tampereella kahden maalin takaa tasapeliin tuo joukkueelle itseluottamusta. Sunnuntain otteluun Lahti joutuu lähtemään ilman pitkäaikaispotilaita Eemeli Virtaa, Lassi Järvenpäätä ja Pablo Andradea. Marin Ljubić on suurella todennäköisyydellä sivussa vielä sunnuntain ottelusta ja Marius Könkkölän paluu kokoonpanoon menee heinäkuulle.

Vastustajalla pian myös europelikiireet

Viime kaudella yllättänyt FC Haka selviytyi viime kauden päätteeksi europeleihin ensimmäistä kertaa 15 vuoteen. Europelit lähestyvät heti maajoukkuetauon jälkeen, joten Hakan tarvitsee kehittää peliään myös liigan ulkopuolisia kamppailuita silmällä pitäen. Myös koskilaisilla on ollut otteluruuhkaa ja joukkue kohtasi keskiviikkona kotonaan Pirkanmaan derbyssä Ilveksen. Pisteet tasattiin lukemin 1—1. Hakan osumasta vastasi Juan Lescano Ryan Mahutan esityöstä.

Teemu Tainion valmentama ryhmä on sarjataulukossa juuri Lahden edellä yhdeksäntenä. Joukkueella on kuitenkin sarjasijoitustaan enemmän potentiaalia. Hakan hyökkäykset ovat tulleet usein Mahutan kautta vasemmalta laidalta. Etenkin hänen kanssaan Lahti saa olla tarkkana koko ottelun ajan.

Historia vahvasti Hakan

FC Lahti ja FC Haka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 49 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista vain kymmenen. Haka on puolestaan juhlinut voittoa 23 kertaa. Lahden edellinen voitto on kauden 2018 Suomen Cupista. Myös maalit ovat vahvasti Hakalle, Lahdella maaleja on 39 ja Hakalla 75.

Lahtelaisista Juho Pirttijoki on pelannut urallaan Hakassa. Koskilaisten riveistä puolestaan löytyy Kristian Yli-Hietanen, joka edusti Lahtea muutama vuosi takaperin. Lisäksi Hakan Aatu Hakala ja Ryan Mahuta ovat olleet testillä Lahdessa. Kumpi tuntee toisen metkut paremmin ja juhlii sunnuntaina voittoa?

Täytetään stadion ja juhlitaan yhdessä suomalaista jalkapalloa Jalkapallopäivän kunniaksi.

FC Lahti – FC Haka 11.6.2023 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Intersport.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskilta 20 euroa.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Wolt-piste palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Lahtelainen jalkapalloväki marssii stadionille yhdessä pelipaitoihin pukeutuneina kello 17.00 Jari Litmasen patsaalta. Oman joskus edustamansa seuran pelipaitaan pukeutuneet marssijat pääsevät otteluun veloituksetta.

Lahden stadionilla on vanhojen jalkapallovarusteiden keräyspiste ennen ottelua. Kierrätyspisteen tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen yhteistyössä Kierrätyskeskus Patinan kanssa.

Stadionilla perheen pienimpiä viihdyttää moninkertainen Freestyle-jalkapallon Suomen mestari Alexander Wessberg.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Tutustu ottelun statpackiin tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen