UNIQUEkoti -Otteluennakko: HJK – FC Lahti 17.4.2021

Lauantaina pelataan jälleen ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa harjoitusotteluun Helsinkiin, jossa lahtelaiset haastavat hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä HJK TV:n kautta suorana lähetyksenä.

FC Lahti on pelannut karanteenin jälkeen kaksi harjoitusottelua. Ensin kaatui Ilves Jasin Assehnounin ja Chinedu Geoffreyn maaleilla. Viime lauantaina puolestaan Mikko Viitikko tasoitti ja Assehnoun iski komealla vapaapotkumaalillaan FC KTP:n verkkoon Lahden voittolukemiksi 2-1. Kotkalaisia vastaan Lahden peli ei ollut vielä valmista. Lahtelaisten prässipelistä puuttuivat ajoitukset ja KTP onnistui murtautumaan prässin läpi helposti. Siitä huolimatta Lahti hyödynsi paikkansa ja nappasi toisen voittonsa hyvän puolustuspelin ansiosta.

Vierasotteluun Lahti lähteekin kehittämään prässipeliään ja puolustustaan. Sivussa kokoonpanosta ovat varmasti Viljami Isotalo, Kari Arkivuo, Pyry Lampinen, Kristian Yli-Hietanen, Asaad Babiker, Daniel Koskipalo ja Anton Munukka. Henri Eninful ja tuore sopimuspelaaja Macoumba Kandji ovat puolestaan vapautuneet karanteenista ja ovat valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa näkevänsä lauantaina selkeää tasonnostoa.

– Tavoitteenamme on parantaa edellisestä viikosta jokaisella osa-alueella. Meillä on muutama konkreettinen teema, joita haemme tässä ottelussa, Zeneli kertoo lyhyesti.

Kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi eteni Suomen Cupin finaaliin vakuuttavasti, kun FC Inter kaatui puhtaasti 4-0. Myös edellisessä harjoitusottelussa Klubi teki neljä osumaa AC Oulun verkkoon ja piti maalinsa puhtaana. Edellisen maalin helsinkiläiset ovat päästäneet yli kuukausi sitten. Klubin hyökkääjät ovat onnistuneet laajalla rintamalla maalinteossa, mutta etenkin Roope Riski, joka mätti kaksi maalia AC Oulun verkkoon, on onnistunut liki jokaisessa ottelussa.

HJK on tehnyt talvella muutamia täsmähankintoja. Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja Filip Valenčič palasi Helsinkiin ja sai seurakseen kovan liigapelurin Luís Henriquen. Lisäksi HJK-paitaan saapuivat muun muassa Joel Untersee ja Jair. Myös HJK:n omat nuoret ovat saaneet talvella peliaikaa. Heistä Casper Terho ja Matti Peltola olivat avauksessa AC Oulua vastaan.

Joukkueet kohtasivat talvella Suomen Cupin karsinnassa Mukkulassa. Jasin Assehnoun vei Lahden johtoon, mutta HJK tasoitti ottelun vartti ennen loppua Jairin maalilla. Lisäajalla kumpainenkin joukkue nappasi vielä punaisen kortin. Myös lauantain kohtaamisesta voinee odottaa lämmintä, vaikka kyseessä on harjoitusottelu.

Onnistuuko FC Lahti rikkomaan Klubin nollaputken ja pitämään kovan hyökkäyksen kurissa?

HJK – FC Lahti 17.4.2021 kello 18.30!

Tämänkin otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä HJK TV:stä suorana lähetyksenä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola