UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti taistelee Liigacupin lohkovoitosta

Liigacupin jatkopaikat ovat jaossa ja vain voittajat muistetaan. FC Lahti kohtaa huomenna Mukkulassa FC Hakan ja kumpikin joukkue on pakkovoiton edessä varmistaakseen paikkansa Liigacupin jatkopeleihin. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti palasi voittokantaan ja otti Liigacupin lohkovaiheen avausvoittonsa lauantaina Ilvestä vastaan. Lahti meni vierasottelussa jo 4-0-johtoon Altin Zeqirin iskiessä hattutempun ja Chinedu Geoffreyn osuessa kertaalleen. Ilves kuitenkin kampesi lopussa itsensä vielä maalin päähän, mutta Lahti kesti ja nappasi avauspisteet. Ottelussa debytoivat maalivahti Anton Munukka ja viime kaudella hyviä otteita Lahden Reippaan paidassa esittänyt Ville Jokela. Voiton myötä Lahti kamppailee B-lohkon voitosta.

Lohkon kärkipaikka ja jatkopaikka Liigacupissa vaatii voiton. Kummallekaan joukkueelle tasapeli ei riitä varmistamaan jatkopaikkaa. Keskiviikon otteluun Lahti lähtee varmasti ilman Antonio Regueroa, Loorents Hertsiä, Teemu Penninkangasta, Martinos Christofia ja Hysen Memollaa. Testimiehinä kokoonpanossa nähtänee Jokelan lisäksi Lahden Reippaasta Lirinis Haziri. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa pystyvän samanlaiseen esitykseen kuin Ilvestä vastaan ensimmäinen tunti oli.

– Meidän pitää pystyä jatkamaan pidempään sitä peliä, jota pelasimme Tampereella ensimmäiset 55-60 minuuttia. Viime pelissä paransimme jo paljon Honka-ottelusta, mutta huomenna meidän pitää parantaa puolustustamme ja pitää paine ylempänä. Emme saa kuitenkaan kadottaa kykyämme olla vaarallisia ja tehokkaita. Meillä on taas paljon poissaoloja ja jalka varmasti painaa, mutta tekemällä asiat hyvin, voimme voittaa, Zeneli kertoo.

Vierailija FC Haka on Lahden tapaan pakkovoiton edessä mieliäkseen varmasti jatkoon. Haka on pelannut tasapelit sekä Hongan että Ilveksen kanssa ja on tällä hetkellä lohkojumbona. Voitto kuitenkin nostaisi vierailijan lohkokärkeen. Hakan puolustus on ollut peleissä tiivis ja se on päästänyt vain kaksi maalia. Hakan kahdesta tekemästä maalista ovat vastanneet Janne-Pekka Laine ja Zavros Starokostas.

Viime perjantaina Haka pelasi lämpimän harjoitusottelun AC Oulua vastaan. Voitto matkasi Valkeakoskelle Seth Saarisen lisäaikaosumalla, joka syntyi epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkitilanteesta. Hakan pelin sieluihin kuuluvat liigan huipputoppari Luiyi De Lucas ja viime kauden lopussa väläytellyt Donaldo Açka. Joukkueen maalivahtikaksikko Mika HilanderAatu Hakala on myös huippuluokkaa, joten lahtelaisten täytyy onnistua paikkojensa hyödyntämisessä.

Joukkueet kohtasivat toisensa joulukuussa harjoitusottelussa, jolloin Lahti nappasi 4-0-voiton. Molemmissa joukkueissa oli mukana myös testimiehiä, mutta sopimuspelaajista Matti Klinga, Arlind Sejdiu ja Altin Zeqiri osuivat maalipuiden väliin. Voitosta huolimatta Haka on virallisissa otteluissa ollut Lahdelle vaikea vastus ja edellinen lahtelaisvoitto on neljän vuoden takaa. Yhteens joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 46 kertaa ja Lahti on voittanut vain kymmenesti. Haka on voittanut 21 kertaa ja iskenyt jo 71 maalia Lahden verkkoon. Lahtelaismaalien saldo on 38, joka toivottavasti lisääntyy jälleen huomenna.

FC Lahti – FC Haka 23.2.2022 kello 17.00 Mukkulan kuplassa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluun saa ottaa rajoitetun määrän yleisöä ja otteluun myydään ennakkolippuja niin kauan kuin niitä riittää. Liput myy ennakkoon Tiketti.

Suosittelemme maskin käyttöä ottelutapahtuman ajan ja kiinnittämään huomiota turvaväleihin.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana Ruudusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola