UNIQUEkoti-OTTELUENNAKKO: FC Lahti sarjakärjen vieraaksi

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa syvälle Savoon ja Kuopioon kohtaamaan erittäin kovan haasteen. Lahtelaisia isännöi sunnuntaina sarjakärki Kuopion Palloseura.

FC Lahti voittoputkessa

FC Lahti on kerennyt olla uudessa valmennuksessa noin kaksi viikkoa ja sinä aikana joukkue on pelannut yhden liigaottelun ja yhden Suomen Cup -ottelun. Lahti on napannut molemmista 2-1-lisäaikavoitot. Viime viikonloppuna lahtelaiset nousivat 1-0-tappioasemasta 2-1-voittoon FC Interiä vastaan. Kevin Kouassivi-Benissan tasoitti ottelun ensimmäisen jakson lopussa ja Macoumba Kandji viimeisteli pilkulta voittomaalin aivan ottelun lopussa.

Lahtelaisten otteet ovat parantuneet ja joukkue on kyennyt luomaan riittävästi maalipaikkoja. Sunnuntain ottelussa maalipaikat pitää kuitenkin käyttää hyväkseen tehokkaasti, jotta pisteet matkaisivat Lahteen. Joukkueen koko kauden ongelmana on ollut oman pään puhtaanapito ja siihen Lahti on keskittynyt harjoitusviikolla. Lahti joutuu lähtemään Kuopioon kuitenkin ilman pelikieltoista topparia Alan Henriqueta, jolle lätkäistiin kahden ottelun lisäpelikielto. Myös Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen ovat varmasti sivussa ottelusta.

Kotijoukkueella eurokiireitä

Kotijoukkue Kuopion Palloseura aloitti viikolla europelinsä. KuPS kaatoi kotonaan Dila Gorin puhtaasti 2-0. Otteluparin toinen osa pelataan jo torstaina. Kuopiolaisten maaleista vastasivat Jānis Ikaunieks ja Veikkausliigan maalipörssiä johtava Tim Väyrynen.

Liigassa kuopiolaisilla on kulkenut hyvin ja KuPS johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla Helsingin Jalkapalloklubiin. Kärkijoukkueet kohtasivat toisensa edellisellä kierroksella Helsingissä ja KuPS:n kontrolloinnista huolimatta pisteet tasattiin lukemin 1-1. KuPS:n maalista vastasi Gabriel Bisbo.

KuPS joutunee kierrättämään ottelussa hieman kokoonpanoaan, sillä joukkueelle tulee heinäkuussa ruuhkaisia viikkoja. Kuopiolaisilla on kuitenkin erittäin laaja rinki, josta löytyy liigatähtiä myös penkiltä. Lisäksi KuPS:n riveissä on paljon nälkäisiä nuoria, jotka haluavat käyttää näytönpaikkansa edukseen. Lahti joutunee puolustamaan ottelussa pitkiä aikoja ilman palloa, mutta lahtelaisten pitää tehdä puolustustyö kärsivällisesti ja kurinalaisesti kuopiolaisten pyrkiessä sahaamaan Lahden puolustusta rikki.

Lähihistoria kuopiolaisten

Joukkueet kohtasivat Lahdessa tämän vuoden huhtikuussa. KuPS meni vartin kohdalla johtoon, kun Jānis Ikaunieks ohjasi Henri Toivomäen keskityksen verkkoon. Kuopiolaisten Joona Veteli osui ottelussa kertaalleen yläputkeen. Lisäajalla Pyry Lampinen pääsi parhaaseen lahtelaispaikkaan, mutta Lampisen tulinen veto osui pystypuuhun. Näin KuPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 56 kertaa ja Lahti johtaa yhä voittojen määrässä. Lahti on napannut 24 voittoa, KuPS puolestaan 18. Myös maaleissa lahtelaiset johtavat 82-68.

FC Lahti kävi tänä vuonna nappaamassa Väre Areenalta voiton Kuopion Elosta Suomen Cupissa, mutta edellisestä liigavoitosta samaisella areenalla on vierähtänyt tovi. Kaudella 2015 Lahti haki 3-0-voiton KuPS:sta nykyisen KuPS-kapteenin Henri Toivomäen osuessa ensimmäistä kertaa lahtelaisten paidassa. Lahden muista maaleista vastasivat Matheus Alves ja Xhevdet Gela.

Onnistuuko Lahti jatkamaan voittoputkeaan ja voittamaan KuPS-peikon?

KuPS – FC Lahti 10.7.2022 kello 16.00 Väre Areenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu näkyy Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola