UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahti ryöstöretkelle Helsinkiin

Maanantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa totutusti otteluennakon. FC Lahti matkaa Helsinkiin, jossa se haastaa hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

FC Lahti on kohdannut liigassa kaksi viime kauden mitalistia ja vuorossa on kolmas. Saldona kahdesta aikaisemmasta ottelusta on ollut kolme pistettä, neljä tehtyä maalia ja viisi päästettyä. FC Inter kaatui Jasin Assehnounin osumilla. Kuopion Palloseuraa vastaan lahtelaiset taistelivat, mutta KuPS vei pisteet lukemin 4-2. Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri avasivat ottelussa maalitilinsä.

Lahti lähtee vierasotteluun uudesta tilanteesta, sillä edellisestä tappiosta oli aikaa ja nyt joukkueen henkistä kanttia mitataan. Ottelu jää väliin KuPS-ottelussa pelikiellon saaneelta Altin Zeqiriltä. Lisäksi loukkaantumisten takia ovat sivussa varmasti Pyry Lampinen ja Daniel Koskipalo. Muutaman pelaajan pelikunnon kohdalla on vielä pienoinen kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä joukkueeltaan huomattavasti parempaa pallollista peliä.

– Lähdemme Klubi-peliin parantamaan meidän pallollista pelaamistamme edellisestä pelistä. Meillä oli toisella jaksolla hyviä hetkiä ja meidän tulee saada sama aktiivisuus myös ensimmäisellä jaksolla. Nyt olemme teroittaneet fokustamme erilaiseksi ja lähdemme parantamaan pallollista peliämme, Zeneli kertoo.

Kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi kärsi Suomen Cupin finaalissa rangaistuspotkuilla tappion KuPS:lle, mutta palasi voittojen tielle Tampereen Ilveksen vieraana. Klubi nuiji taululle puolessa tunnissa 3-0 -lukemat, joihin ottelu myös päättyi, vaikka saumoja suurempiinkin numeroihin oli. Maalinteossa onnistuivat Daniel O’Shaughnessy, Lucas Lingman ja Casper Terho.

HJK:n maalintekokalusto onkin laajaa ja nimekästä. Nuori Terho on osunut jo kahdesti kolmessa ottelussa ja Filip Valenčič ja David Browne ovat osoittaneet heräämisen merkkejä. Lisäksi helsinkiläisillä on vaihtoehtona Riskin veljekset Roope ja Riku, Luís Henrique ja Atomu Tanaka. HJK kykenee hyödyntämään jokaisen puolustuksen virheen välittömästi, joten lahtelaismiehistö saa olla tarkkana koko ottelun ajan.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Suomen Cupin karsinnassa joukkueet tasasivat pisteet Mukkulassa 1-1 -tuloksella. Jasin Assehnoun vei Lahden johtoon, mutta Jair tasoitti. Lopussa molemmille joukkueille näytettiin punakorttia. Ensin O’Shaughnessy kiskaisi karkumatkalla olleen Pyry Lampisen kumoon ja katseli punaista ja hetkeä myöhemmin Loorents Hertsi nappasi toisen keltaisen.

Kuukausi sitten Lahti puolestaan haki 2-1 -voiton Töölöstä harjoitusottelussa. Chinedu Geoffrey vei Lahden johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Klubi vyörytti ja onnistui tasoittamaan, kun Miro Tenho iski irtopallon voimalla verkkoon. Jasin Assehnoun kuitenkin kuittasi Lahdelle voiton ampumalla vapaapotkun suoraan maaliin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 70 kertaa. Klubi on ollut parempi ja voittanut puolet keskinäisistä. Lahti on puolestaan voittanut 17 kohtaamista. Maaleja lahtelaiset ovat tehneet 68 ja HJK puolestaan 104.

Kuinka käy tällä kertaa?

HJK – FC Lahti 17.5.2021 kello 18.30 Bolt Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu pelataan ilman yleisöä koronarajoitteista johtuen. Peli on kuitenkin nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola