UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa hakemaan jatkopaikkaa Turusta

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Liigacupissa ratkaistaan lauantaina jatkopaikkoja. FC Lahti matkaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin Turkuun, jossa lahtelaisia isännöi Lahden kanssa jatkopaikasta taisteleva FC Inter.

KTP kaatui hyvällä esityksellä

FC Lahti nousi taistelemaan jatkopaikasta kaatamalla ensin vieraskentällä IFK Mariehamnin ja viime lauantaina lahtelaisten jyrän alle jäi KTP. Lahtelaisten vastahyökkäyspeli onnistui ja Lahti takoi taululle komeat 5—1-lukemat. Irfan Sadik ja Altin Zeqiri onnistuivat molemmat kahdesti. Lisäksi Loorents Hertsi osui Marius Könkkölän komean soolokuljetuksen päätteeksi. Voitto nosti ennen päätöskierrosta Lahden jo kolmanneksi voiton päähän lohkon kärjestä. Lahden jatkopaikka on omissa käsissä, mutta se vaatii runsasmaalista voittoa. Voitto riittää myös siinä tapauksessa, jos Helsingin Jalkapalloklubi voittaa oman päätösottelunsa.

Viikolla FC Lahden miehistö on käynyt kevään flunssa-aaltoa läpi ja monen pelaajan pelikunto on vielä epävarma. KTP-ottelussa kovan iskun jalkaansa saanut Jusif Ali on kyennyt harjoittelemaan joukkueen mukana normaalisti. Varmasti sivussa ovat vain Lassi Järvenpää ja Tommi Jäntti. Maajoukkuenelikon pelikunto ratkeaa myös vasta ottelun kynnyksellä, sillä nelikko palaa maajoukkuetehtävistä vasta pelipäivän aattona. Nikke Oksasen ja Emil Laamasen lisäksi kokoonpanoon nousee Lahden Reippaasta Tuomas Kautonen. Päävalmentaja Mikko Mannilan haluaa Lahden jatkavan siitä, mihin viime lauantaina jäi.

– Saamme taas erilaisen vastustajan ja he ovat olleet hyviä Liigacupissa. He puolustavat todella tiiviisti ja organisoidusti. He kääntävät peliä todella nopeasti ja se tuo meille erilaista haastetta. Hienoa, että pääsemme pelaamaan taas ulkona. Se on askel kohti liigakautta ja kohti kevättä. Haluamme jatkaa itse meidän pelimme kehittämistä ja sillä tiellä, miten pelasimme KTP:tä vastaan. Olimme hyviä niissä hetkissä, kun hyökkäsimme isoihin tiloihin ja puolustimme tiiviisti. Haluamme jatkaa sitä ja tietysti haluamme taistella jatkopaikasta Liigacupissa, Mannila kertoo.

FC Inter johtaa lohkoa

Kotijoukkue FC Inter johtaa A-lohkoa yhdeksällä pisteellä keskinäisten otteluiden perusteella. Kakkosena olevalla HJK:lla on myös kasassaan yhdeksän pistettä, mutta Inter voitti edellisellä kierroksella kotonaan HJK:n 4—0. Suomeen palannut Timo Stavitski iski avausmaalin vain kuuden peliminuutin jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla osuivat myös Darren Smith ja Luka Kuittinen. Toisella jaksolla Tommi Jyry iski vielä päätöslukemat.

Interin päävalmentajaksi täksi kaudeksi siirtynyt Jarkko Wiss on saanut vahvistettua turkulaisten pelaamista. Wiss on löytynyt ainekset kohti menestystä. Interiin siirtyivät muun muassa liigassa meritoitunut Mikael Almén ja Lahdessa ihastuttanut Arlind Sejdiu. Lisäksi turkulaiset hankkivat riveihinsä puolustaja Dimitri Legbon, joka on osoittautunut nopeasti tärkeäksi pelaajaksi. Myös Petteri Forsellin jatko Interin paidassa tuo turkulaisten hyökkäykseen suuren yllätysmomentin.

Interin menestys Liigacupissa on perustunut tiiviiseen puolustukseen. Inter on päästänyt vain kaksi maalia verkkoonsa. Legbon lisäksi tärkeä palanen on ollut Juho Hyvärinen. Lahtelaisten pitää hyödyntää vähäiset maalipaikat, jotta voitto ja jatkopaikka irtoaisi lauantaina.

Joukkueiden välillä värikkäitä kohtaamisia

Historian saatossa FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo komeat 71 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 25 ja Inter 29. Maaleissa Inter johtaa, sillä turkulaiset ovat iskeneet jo yli sata osumaa, yhteensä 104. Lahti on osunut 82 kertaa.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet usein maalirikkaita, sillä edellisen kerran molemmat joukkueet ovat jääneet maaleitta 12 ottelua sitten, kaudella 2018. Otteluissa on myös nähty paljon punaisia kortteja. Viime kaudella punaista korttia katseli FC Lahden Alan Henrique.

Kumpikin joukkue voitti viime kaudella kotiottelunsa. Inter voitti Ilir Zenelin luotsaaman FC Lahden 5—1 juuri ennen juhannusta. Heti juhannuksen jälkeen Mikko Mannila astui Lahden peräsimeen ja siivitti ensimmäisessä liigaottelussaan FC Lahden 2—1-kotivoittoon. Lahden maaleista viime kaudella vastasivat Altin Zeqiri, Kevin Kouassivi-Benissan ja Macoumba Kandji.

Kumpi marssii jatkoon ja kumpi ottaa henkisen edun kesän otteluihin?

FC Inter – FC Lahti 4.3.2023 kello 13.00 Turku Energia Areenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Mikäli et matkaa paikan päälle, näkyy ottelu Sporttiravintola Pelurissa.

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu-palvelussa!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta