UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa haastamaan Honkaa

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa huomenna pääkaupunkiseudulle Espooseen. Lahtelaisia isännöi Espoon Tapiolan urheilupuistossa aina vaarallinen FC Honka.

Kuopion pettymys käsitelty

Kahden perättäisen voiton jälkeen FC Lahti vieraili sarjajohtaja Kuopion Palloseuran vieraana edellisellä kierroksella. KuPS meni paineen jälkeen 1-0-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Lahti pyristeli mukana vielä toisen jakson alun, mutta lopulta kuopiolaiset juhlivat 4-0-voittoa. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lahti katseli kahdesti punaista korttia, kun ensin Teemu Penninkangas nappasi toisen varoituksensa ja hetkeä myöhemmin Chinedu Geoffrey talloi kuopiolaispelaajaa suoran punaisen arvoisesti.

Tappio pudotti lahtelaiset jälleen toiseksi viimeiseksi. Lahti on tällä hetkellä myös eniten maaleja päästänyt joukkue liigassa. KuPS-ottelu on kuitenkin käsitelty joukkueen sisällä ja siitä on otettu pienet hyvät asiat tulevaan otteluun.

FC Lahti matkaa Espooseen pelikieltojen rasittamana. Penninkangas ja Geoffrey ovat pelikiellossa. Alan Henriquen sopimus on päättynyt, eikä hänen optiotaan käytetty, joten Henrique ei jatka Lahdessa. Albion Ademi pelaa puolestaan viimeisen ottelunsa Lahden paidassa, sillä Djurgårdens IF kutsui hänet takaisin lainalta. Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen ovat palanneet harjoituksiin, mutta eivät ole vielä perjantaina pelikunnossa. Päävalmentaja Mikko Mannila ja hänen valmennustiiminsä tiedostavat, että luvassa on kova ottelu.

– Lähdemme otteluun hyvillä mielin. Vastassa on kova joukkue ja meidän pitää olla aggressiivisempia puolustamisessa ja erikoistilanteissa. Treeniviikko on ollut onnistunut ja olemme oppineet taas paljon tämän viikon aikana, Mannila kertoo.

Kotijoukkue FC Honka mestaruustaistelussa

Kotijoukkue FC Honka on yhä mukana mestaruustaistelussa ja espoolaiset ovat sarjassa kolmantena. Honka on kuitenkin kärsinyt kahdella edellisellä kierroksella pistemenetyksiä. Ensin espoolaiset jäivät kotonaan 1-1-tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa. Sunnuntaina Rui Modesto vei Hongan kahdesti johtoon, mutta Seinäjoen Jalkapallokerho tuli kahdesti rinnalle ja meni lisäajalla vielä 3-2-voittoon.

Kahdesta heikommasta ottelusta huolimatta Honka on erittäin vahva joukkue. Seuralla on vahva pelillinen identiteetti, jonka mallit on iskostettu pelaajien selkäytimeen. Hongalla on myös loistavia yksilöitä, jotka kykenevät ratkaisemaan otteluita yksinään. Hyökkääjä Agon Sadiku on lyönyt itsensä tällä kaudella läpi. Keskikentän Kevin Jansen ja Florian Krebs ovat vahvoja ja heidän syöttövalikoimansa ja pallovarmuutensa tuovat Hongalle paljon iloa.

Honka luopui siirtoikkunan auettua serbialaisesta Alesander Katanićista. Siirtoikkunassa Espooseen kuitenkin liikahti kookas kroatialainen kärki Dražen Bagarić. Monipuolinen Bagarić tulee olemaan vaikea painikumppani lahtelaisille rangaistusalueella.

Historia selvästi Hongan

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran virallisessa ottelussa kaudella 1997. Tuolloin Lahdessa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Honka on kuitenkin hiljalleen napannut enemmän voittoja kuin Lahti. Joukkueet ovat pelanneet 43 virallista ottelua keskenään ja Honka on voittanut niistä 19. Lahti on puolestaan juhlinut voittoa 12 kertaa. Myös maalit ovat kääntyneet Hongalle historian saatossa lukemin 69-50.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdessa virallisessa ottelussa. Liigacupissa espoolaiset nuijivat erittäin varamiehisen Lahden 4-0 ja liigassa puolestaan Honka oli vahvempi Hiihtiksellä lukemin 2-0. Jerry Voutilainen ja Edmund Arko-Mensah ratkaisivat ottelun kahdella nopealla maalilla toisen jakson puolivälissä.

Lahti on kyennyt viimeksi voittamaan liigaottelun Tapiolan urheilupuistossa syksyllä 2010. Tuolloin Drilon Shala ja Rafael järjestelivät lahtelaisille 2-1-vierasvoiton. Lahti on kuitenkin napannut tällä vuosikymmenellä samaiselta nurmelta jatkopaikan Suomen Cupissa, joten voittamaton linnake Tapiolan urheilupuisto ei lahtelaisille ole. Helpolla voitto ei kuitenkaan perjantaina Lahteen tule.

FC Honka – FC Lahti 15.7.2022 kello 18.00 Tapiolan urheilupuistossa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta