UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti lähtee Valkeakoskelle kapealla miehistöllä

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti jatkaa Veikkausliigan Haastajasarjan mestaruuden jahtaamista vieraskentällä. Lahtelaisnippua isännöi Valkeakoskella FC Haka.

FC Lahti avasi Haastajasarjan ennen maajoukkuetaukoa komealla kotivoitolla KTP:tä vastaan. Altin Zeqiri vei Lahden ensimmäisellä jaksolla johtoon ja Loorents Hertsi tuplasi johdon toisen jakson alkuun. Lahti joutui vajaalle, mutta puolusti tiiviisti ja KTP sai vasta lisäajalla kavennusosuman liki ainoasta paikastaan. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 2-1.

Lauantain otteluun Lahti joutuu lähtemään varsin ohuella kokoonpanolla. Loukkaantumisten takia sivussa ovat varmasti Pyry Lampinen, Viljami Isotalo, Timi Lahti, Javi Hervás ja Jean-Christophe Coubronne. Lisäksi Matti Klinga ja Altin Zeqiri ovat pelikiellossa. Joukkueessa on ollut myös pientä syysflunssaa liikkeellä, joten voi olla, että lahtelaiset joutuvat täydentämään penkkiään yhteistyöseura Lahden Reippaasta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli joutui itsekin olemaan muutaman päivän sivussa flunssan takia, mutta poissaoloista huolimatta hän näkee ottelun näytönpaikkana pelaajille.

– Meillä on paljon poissaoloja, mutta tämä on mahdollisuus joillekin uusille pelaajille. Ei varmasti tule helppo peli. Eemeli Virran sanoin me lähdemme pelaamaan rennosti, mutta railakkaasti, flunssasta toipuva Zeneli tiivisti.

Kotijoukkue FC Haka taistelee sarjapaikastaan. Haka on noussut hyvän syksyn turvin jo kuuden pisteen karkumatkalle karsijan paikalla olevaan AC Ouluun nähden. Edellisellä kierroksella Haka ja Oulu tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. Koskilaisjoukkue oli ottelussa selkeästi hallitsevampi osapuoli osuen kertaalleen myös tolppaan. Haka hyökkäsi vaarallisesti etenkin oikean laidan kautta ja hitaissa hyökkäyksissä Maximus Tainio avasi syötöillään paljon tilaa. Puolustussuuntaan Hakalla ei juuri hätää ollut.

Haka on pelannut neljä edellistä otteluaan tappioitta ja päästämättä maaliakaan. Hakan hyvän vireen salaisuus on ollut kenttätasapainon löytäminen ja maalivahti Aatu Hakalan hyvät otteet. Hakala nousi ykkösvahdin paikalle ohi Mika Hilanderin ja on venynyt kerta toisensa jälkeen hyviin torjuntoihin. Myös siirtoikkunan täsmähankinnat Logan Rogerson ja Donaldo Açka ovat nostaneet joukkueen pelaamisen tasoa.

FC Lahti ja Haka ovat kohdanneet tällä kaudella liigassa kahdesti ja molemmat ottelut ovat olleet lahtelaisille hankalia. Kesäkuussa Tehtaankentällä Haka meni johtoon Ishmael Yarteyn osumalla. Lahti tuli tasoihin aivan ottelun lopussa, kun pallo kimposi Haka-puolustajasta omaan maaliin. Lahden stadionilla Haka nappasi 2-0-voiton Aleksandar Vucenovicin kahdella osumalla.

Myös historian saatossa Haka on ollut lahtelaisille vaikea vastus. Joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 45 kertaa ja Lahti on voittanut niistä vain kymmenen. Hakalla voittoja on 21. Myös maalit ovat selkeästi Hakalle. Lahti on iskenyt 37 osumaa ja Haka puolestaan on tehnyt lahtelaisvahtien selän taa 70 maalia. Lahden edellinen liigavoitto Hakasta on kaudelta 2012. Kääntyykö lahtelaisten saldo hiljalleen positiiviseksi?

FC Haka – FC Lahti 16.10.2021 kello 17.00 Tehtaan kentällä!

Otteluennakon tarjoti UNIQUEkoti.

Paikan päälle matkaavat lahtelaiset sijoitetaan päätykatsomoon. Sisäänkäynti ja poistuminen Niementien portilta. Osta lippusi ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näyttää Ruutu-palvelu ottelun suorana.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen