UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti kohtaa tuoreen Ykköscupin mestarin

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Liigakauteen valmistautuva FC Lahti pelaa viimeisen harjoitusottelun kotonaan ennen kauden alkua. Vieraaksi saapuu juuri Ykköscupin voittoa juhlinut Järvenpään Palloseura.

Espanjan lämmöstä Kisapuiston aurinkoon

FC Lahti leireili viime viikolla Barcelonan lähellä Saloussa, jossa joukkue pelasi kaksi kansainvälistä harjoitusottelua. Viikko sitten maanantaina Lahti kohtasi islantilaisen pääsarjaseuran Keflavíkurin. Lahden hienokseltaan hallitsema ottelu päättyi lopulta 2—2-tasatulokseen. Lahtelaisista maalinteossa onnistuivat Irfan Sadik ja Eemeli Virta. Sadik osui Altin Zeqirin alustuksesta, Virta puolestaan Marius Könkkölän. Molemmat laitapelaajat ovat pelanneet hyvän kevään.

Keskiviikon otteluun Lahti lähtee hiomaan viimeisiä kuvioitaan ennen kauden alkua. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti maajoukkueiden matkassa olevat Onni Hänninen, Samuel Pasanen, Vilho Huovila ja Akseli Puukko. Lisäksi sivussa on pitkäaikaispotilas Lassi Järvenpää. Tommi Jäntti ja tuore hankinta Matheus Alves ovat myös sivussa keskiviikkona, mutta kaksikko harjoitteli tiistaina muun joukkueen mukana. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa nähdä hyvälle hyökkäyspelille jatkoa myös keskiviikon ottelussa.

– Lahdessa pääsemme jälleen omaan selkeään valmistautumisrytmiin ja aloitamme tällaisissa olosuhteissa myös kauden. Haluan, että pystymme huomenna jatkamaan vaarallista hyökkäyspeliämme. Vastustaja on hyvä ja he ovat jopa Ykkösessä suosikkeja, joten meidän pitää myös muistaa puolustaa ja painostaa hyvin. Tämä ottelu palvelee valmistautumistamme hyvin, Mannila tiivistää.

JäPS juhli jo ensimmäistä pokaaliaan

Vierailija Järvenpään Palloseura nappasi itselleen kauden ensimmäisen pokaalin, kun se juhli toissa lauantaina Ykköscupin voittoa. Vaikka IF Gnistania vastaan pelattu finaali ratkaistiin maalittoman tasapelin jälkeen rangaistuspotkukilpailulla, taitaa järvenpääläiset maalinteon. Enoch Banza ja Justus Holopainen tekivät kumpainenkin kilpailussa viisi maalia jakaen Ykköscupin maalipörssin voiton.

JäPS on vahvistunut talven aikana. Joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja täksi kaudeksi järvenpääläisten peräsimeen tullut Jyrki Ahola sai rungon päälle muutaman täsmävahvistuksen. Keskikenttäpelaajat Omar Jama ja Joona Tapani saapuivat JäPS:an. Myös Pallokerho Keski-Uusimaasta saapunut kookas maalivahti Robin Källman kykenee haastamaan ykkösvahti Janne Laihoa.

Järvenpääläisten riveissä on myös nuorta potentiaalia. Veeti Manner ja Samu Siik debytoivat jo viime kauden lopussa Ykkösessä. Lahtelaistaustainen Tobias Karkulowski on puolestaan saanut paljon vastuuta talven peleissä. Järvenpääläisten nuorisokaarti on varmasti nälkäinen kentälle päästessään.

JäPS ja Lahti kohtasivat viime vuonna Cup-trillerissä

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi viime kesänä Suomen Cupin puolivälierässä. Chinedu Geoffrey vei Lahden johtoon, mutta Antonio Reguero hölmöili itselleen hetkeä myöhemmin punaisen kortin. Tino Palmasto toi JäPS:n tasoihin seuranneesta rangaistuspotkusta ja toisella jaksolla Palmasto pääsi kokeilemaan toistamiseen rangaistuspotkua. Tällä kertaa hän ampui yli ja lopulta lisäajalla alivoimainen FC Lahti iski voittomaalin toppari Alan Henriquen survoessa pallon sisään.

Joukkueet kohtasivat toisensa harjoitusottelussa reilu vuosi sitten. Lahti nappasi vakuuttavan 5—1-voiton. Lahden maalintekijöinä olivat kahdesti osunut Arlind Sejdiu, Kristian Yli-Hietanen, Aleksi Paalanen ja Colin Ndabawedje. Järvenpääläisten ainokaisesta vastasi Tony Lehtimäki.

JäPS:n riveissä on paljon kokemusta lahtelaisesta jalkapallosta. FC Lahtea ovat edustaneet Joona Tapani ja Berat Köse. Heidän lisäkseen JäPS:n riveistä löytyy Aleksi Ristola, mutta hänen kautensa on loukkaantumisen takia ohi. Gullit Zolameso ihastutti puolestaan Lahden Reippaan paidassa muutaman kauden ajan. Tobias Karkulowski siirtyi täksi kaudeksi Järvenpäähän Kuopiosta, mutta hän on alun perin FC Kuusysin ja FC Lahden kasvatti. Purevatko omat koirat, vai toimiiko Lahden puolustuspeli jälleen hyvin?

FC Lahti – JäPS 22.3.2023 kello 17.00 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola