UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahti kohtaa perjantaina tutun vastustajan

FC Lahti valmistautuu kovaa vauhtia alkavaan Veikkausliigaan ja Suomen Cupiin. Perjantaina Lahti saa vastaansa Helsingin Oulunkylästä kotoisin olevan perinteisen Miesten Ykkösessä pelaavan IF Gnistanin. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti tippui Liigacupista kärsittyään viime perjantaina 2-0-kotitappion FC Hakalle. Lahti oli koko ottelun ajan askeleen jäljessä vierailijaa, eikä juurikaan päässyt maalipaikoille. Lahden parhaat paikat tulivat erikoistilanteista, kun Macoumba Kandji puski yläputkeen ja Juho Pirttijoki puski hieman maalin yli. Lahdella oli kentällä hyvin ohut materiaali ja Kandji joutuikin pelaamaan viimeiset minuutit topparin paikalla. Lahtelaisten peli oli vielä kaukana valmiista ja sitä lähdetään lauantaina parantamaan.

Lahti on hiljalleen päässyt harjoittelemaan liki koko joukkueen voimin. Poissa ovat varmasti vain Loorents Hertsi, Matti Klinga ja Berat Köse. Testipelaajana on mukana yhteistyöseuran Pallokerho Keski-Uusimaan hyökkääjälupaus Hugo Toivonen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa näkevänsä huomattavaa parannusta edelliseen otteluun verrattuna.

– Meidän pitää parantaa selkeästi edellisestä ottelusta. Se ei onneksi vaadi paljoa, että parannamme. Haluamme pitää tempoa ja intensiteettiä korkealla. Konkreettisesti teemana on pelinrakentaminen ja murtautuminen. Odotan, että huomenna näemme näissä paljon laadukkaampaa tekemistä. Meillä on nyt eheämpi, levänneempi ja ehjempi tilanne ja ottelusta ei tule pelkkää selviytymistä. Poissaoloja on vähemmän ja emme joudu pakonsanelemana heitellä pelaajia väärille pelipaikoille. Meillä on neljä harjoitusottelua, joihin kaikkiin on selkeät teemat ja tavoitteet, joita lähdemme tekemään ja parantamaan. Nämä ottelut ovat ovat erittäin isossa arvossa, Zeneli kertoo.

Vierailija IF Gnistan pelasi Ykköscupia kolmen ottelun verran. Kipinä saalisti kaksi tasapeliä ja jäi alkulohkonsa kolmanneksi. Gnistan oli tehokas hyökkäyspäässä, sillä Kasperi Liikonen iski kolme osumaa ja Luca Weckström kaksi. Ykköscupin jälkeen Gnistan kohtasi viime viikonloppuna harjoitusottelussa Helsingin IFK:n. IFK:n kevyestä hallinnasta huolimatta Gnistan kykeni pitämään oman päänsä puhtaana ja tuloksena oli maaliton tasapeli.

Ykköseen valmistautuvalla Gnistanilla on koossaan yllätysvalmis joukkue. Liikosen lisäksi kokenut Douglas Caé on aina vaarallinen. Rony Huhtala tekee paikoistaan maaleja kovalla prosentilla. Keskikentällä häärivällä Maximo Tolosella on pelinrakennusvaiheessa paljon hartioillaan. Joukkueen puolustuksessa Tuukka Andbergilla, Henrik Ölanderilla ja Jean Mabindalla on myös liigakokemusta. Ölander tosin puuttui joukkueen edellisestä ottelusta.

Joukkueet ovat muutaman vuoden ajan kohdanneet toisensa harjoitusotteluissa. Kaudella 2020 lopputuloksena oli 3-3-tasapeli. Vuosi sitten Lahti nappasi 4-2-voiton. Viime vuonna Altin Zeqirin lisäksi osuivat Matti Klinga, Chinedu Geoffrey ja Jasin Assehnoun. Gnistanilta parin viime vuoden aikana ovat osuneet Huhtalan ja Liikosen lisäksi muun muassa Fabian De Abreu.

Edellisissä keskinäisissä otteluissa on nähty paljon maaleja. Kuinka käy tällä kertaa?

FC Lahti – IF Gnistan 4.3.2022 kello 14.00 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

Otteluun on vapaa pääsy. Paikalla ei ole palveluja.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola