UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti kohtaa nuoren norjalaisjoukkueen

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti leireilee yhteistyössä Pelimatkojen kanssa Espanjan Saloussa ja saa vastaansa norjalaisen suurseuran SK Brannin kakkosjoukkueen. Nuori norjalaisjoukkue on lahtelaisille hyvä mittari kansainvälisestä tasosta.

FC Lahti päässyt harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa

FC Lahti päätti Liigacupin viime lauantaina 1—1-vierastasapelillä FC Interiä vastaan. Turkulaiset siirtyivät ottelussa johtoon, mutta Lahti tasoitti heti perään. Marius Könkkölä ja Loorents Hertsi tekivät esityön ja Altin Zeqiri iski tasoitusosuman. Ottelun lopussa Lahti haki riskillä jatkopaikkaa ja saikin luotua muutaman maukkaan maalipaikan. Lähimmäs pääsi lisäajalla Irfan Sadik, jonka pusku kilpistyi viime hetkellä Inter-kassari Eetu Huuhtasen haamutorjuntaan.

Mukkulan pieni ja pimeä kupla vaihtui tiistaina Espanjan aurinkoon ja hyviin harjoitusolosuhteisiin. Lahti pelaa Espanjassa kaksi harjoitusottelua, joista etenkin ensimmäisessä lahtelaisnuoret pääsevät näyttämään osaamistaan, sillä perjantain otteluun Lahti lähtee nuorella kokoonpanolla. FC Lahden kapteeniksi valittu Juho Pirttijoki kertoo, että joukkue on treenannut kovaa.

– Kentät ovat olleet hyviä, joten mikäs tässä on ihmisen olla, pelata ja treenata. Täällä on vähän sadellut vettä, mutta joiksikin päiviksi on luvattu yli 20 astetta. Pari päivää olemme harjoitelleet ja kasvattaneet yhteishenkeä ja huomenna pelaamme, Pirttijoki kertoi heti rankkojen harjoitusten päätyttyä.

Vastustajalla erittäin nuori joukkue

Norjan länsirannikolla Bergenin kaupungissa vuonna 1908 perustettu SK Brann nousi täksi kaudeksi takaisin pääsarjaan. Myös seuran kakkosjoukkue juhli viime kauden päätteeksi sarjanousua ja nykyisin Brannin kakkosjoukkue pelaa kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla. Kakkosjoukkue on täynnä lupaavia nuoria, jotka totuttelevat miesten otteluiden vaatimaan fysiikkaan ja läpimurtoa odottavia pelaajia.

Kakkosjoukkueen maalivahtikolmikosta löytyy kaksi ikäluokkiensa maajoukkuemaalivahtia, Martin Børsheim ja vasta 15-vuotias superlupaus Mathias Engevik Klausen. Kookas toppari Rasmus Holten on yksi puolustuksen kulmakiviä. Islannin nuorisomaajoukkueen puolustaja Aron Jónsson on yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista.

Brannin keskikentällä peliä pyörittävät Markus Haaland ja Marius Bendiksen Trengereid, joka on esiintynyt myös ykkösjoukkueen kokoonpanossa. Myös 19-vuotias hyökkääjä Mikal Berg Kvinge on debytoinut pääsarjassa jo kaudella 2019. Norjan ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin kuuluu myös hyökkäyspäässä operoiva Marcus Fandino, joten lahtelaispelureille ei ole luvassa helppoa ottelua, vaan Lahti saa kohdata Norjan nuoria tulevaisuuden tähtiä.

Kuinka FC Lahdelle käy?

FC Lahti – SK Brann II 10.3.2023 kello 13.00 Saloussa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelusta ei ole tarjolla live-kuvaa, mutta ottelusta on luvassa raportti mahdollisimman pian ottelun päätyttyä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Teemu Penninkangas