UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahti kirkastamaan kasvoja

Vihdoin Liigacupin starttaamaan päässyt FC Lahti matkaa lauantaina Näsijärven ja Pyhäjärven rannoille Tampereelle. Suomen suurimmassa sisämaakaupungissa Lahtea isännöi Ilves. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti matkaa Tampereelle allaan karu 4-0-tappio FC Hongalle. Lahden Liigacup-avauksesta puuttui tukku pelaajia, eikä lahtelaiset kyenneet haastamaan Honkaa. Lahti loi vähän maalipaikkoja. Parhaat paikat tulivat Chinedu Geoffreylle ja Arttu Heinoselle. Nuori Samuel Pasanen teki virallisen debyyttinsä pelaten täydet 90 minuuttia.

Lauantain otteluun FC Lahti lähtee kirkastamaan kasvojaan. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Loorents Hertsi, Hysen Memolla, Teemu Penninkangas, Martinos Christofi ja Antonio Reguero. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa joukkueeltaan paljon kypsempää esitystä viimeviikkoiseen.

– Voitimme Ilveksen pari viikkoa sitten ja se toistuu sillä, että olemme kypsempiä ja vaarallisempia kuin Honkaa vastaan. Viime viikkojen valmistautuminen on ollut haastavaa, sillä pelaajia on ja on ollut poissa loukkaantumisten ja flunssan takia. Se tulee yhä väistämättä näkymään. Suorituksen taso pitää silti olla korkeampi niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Meidän puolustamisen pitää olla parempaa, jotta voimme taistella pisteistä. Uusi pelitapamme vaatii vielä aikaa ja uhrauksia, eihän Roomaakaan rakennettu yhdessä pre-seasonissa. Haluamme kuitenkin taas ottaa askeleen eteenpäin, Zeneli kertoo.

Kotijoukkue Ilves on kohdannut Liigacupissa jo FC Hakan ja Hongan. Keskiviikkona Ilves kaatoi kotikentällään Hongan 1-0. Liigan tähtipelaajiin kuuluva Petteri Pennanen täräytti ottelun ainokaisen noin 30 metristä Hongan maalin yläkulmaan. Ilves joutui ottelussa vajaalle noin tunnin kohdalla Elie Soun ottaessa punaisen kortin, mutta Ilves kesti Hongan vyörytyksen maalivahti Eetu Huuhtasen johdolla.

Joukkueet kohtasivat toisensa harjoitusottelussa kaksi viikkoa sitten Lahdessa. FC Lahti meni ottelussa johtoon Ilveksen omalla maalilla, mutta Ilveksen Teemu Jäntti tasoitti. Chinedu Geoffrey osui lopulta kahdesti ja Altin Zeqiri kertaalleen. Lukemiin 4-3-päättyneen ottelun lopuista vierasosumista vastasi Baddreddine Bushara.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 24 kertaa. Ottelut ovat olleet yleensä hyvin tasaisia. Lahti on vienyt otteluista nimiinsä yhdeksän Ilveksen kymmentä vastaan. Otteluparin maalit ovat tasan 29-29. Kuinka käy tällä kertaa?

Ilves – FC Lahti 19.2.2022 kello 14.30 Pirkkahallissa!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu on nähtävissä Ruudusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola