UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti jahtaa pisteitä aurinkoisesta Oulusta

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Kamppailu ylemmän jatkosarjan paikoista käy kiivaana ja FC Lahti janoaa lisäpisteitä. Lauantaina lahtelaiset matkaavat pohjoiseen sarjanousija AC Oulun vieraaksi.

Pitkän tappiottoman putken katkettua FC Lahti on hävinnyt kaksi ottelua. Ensin FC Haka vei pisteet Lahdesta 2-0 ja maanantaina HJK onnistui kertaalleen maalinteossa lahtelaisten jäädessä nollille. Chinedu Geoffrey oli lahtelaisista lähimpänä maalintekoa, kun hänen ensimmäisen jakson laukaus pamahti ylärimaan. Tappio oli kuitenkin vasta kauden neljäs ja Lahti on yhä sarjan neljäntenä ennen viikonlopun kierrosta.

Lahti lähtee lauantain kovaan vierasotteluun hakemaan ehjempää suoritusta. Kokoonpanosta on varmasti sivussa vain Viljami Isotalo. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa näkevänsä lauantaina tehokkaamman lahtelaisnipun.

– Lähdemme hyvillä fiiliksillä peliin. Meillä on harmittava peli takana. Meille on tapahtunut kahdessa edellisessä ottelussa virheitä, jotka on nyt käsitelty. Huomenna on peli ja Oulu on uudistunut alkukaudesta. He ovat saaneet uusia pelaajia ja tasapainon pelaamiseensa. He pystyvät hallitsemaan ja heidän vahvuutensa on tilanteenvaihdot. Heillä on myös hyvät yksilöt laidoissa. Meidän tehtävänämme on estää se ja parantaa omaa peliämme. Haluamme olla myös tehokkaita, jotta voimme onnistua. Pisteitä lähdemme hakemaan, mutta peli ei tule olemaan helppo, Zeneli tietää.

Kotijoukkue AC Oulu on noussut taistelemaan jo ylemmän loppusarjan paikoista kesän siirtoikkunan hyvien hankintojen ansiosta. Oululaiset ovat voittaneet kolme viimeisintä ottelua pitäen samalla myös oman maalinsa puhtaana. Edellisellä kierroksella Oulu kaatoi Hakan Valkeakoskella Lucky Oparan kulmapotkun jälkitilanteesta syntyneellä maalilla.

Oulu uudisti kokoonpanoaan kesän siirtoikkunassa viidellä pelaajalla. Usman Sale tuo nopeutta oululaisten laitapelaamiseen. Dennis Salanović on nostanut koko Oulun keskikentän pelaamisen tasoa, mutta hän joutui jättämään kentän Haka-ottelun ensimmäisellä jaksolla. Myös Sergei Eremenkon saapuminen pitää lahtelaispuolustajat kiireisinä. Oulun nuorista pelaajista etenkin Jere Kallinen on noussut liigatasolle.

FC Lahti ei juurikaan ole historian saatossa kohdannut oululaisia joukkueita. AC Oulun lisäksi lahtelaiset ovat virallisissa otteluissa kohdannut vain perinteiset OLS:n ja OPS:n. AC Oulua vastaan Lahti on pelannut virallisia otteluita kuusi kappaletta ja edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt kymmenen vuotta. Lahtelaiset ovat voittaneet vain kaksi kamppailua, kun taas oululaiset ovat juhlineet voittoa neljästi. Myös maaliero on oululaisille lukemin 6-11.

Kamppailu ylemmän loppusarjan paikasta käy tiukkana ja molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä kipeästi. Pystyykö FC Lahti murtamaan vaikean Oulu-kirouksen lauantaina ja nappaamaan täyden pistepotin?

AC Oulu – FC Lahti 28.8.2021 kello 17.00 Raatin stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikan päälle matkanneet lahtelaiset sijoitetaan aurinkokatsomon nurkkaan. Voit ostaa lipun ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näyttää Ruutu-palvelu ottelun suorana lähetyksenä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola