UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti – IF Gnistan 24.4.2021

Lauantaina pelataan ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikkausliigan alku lähenee, mutta FC Lahti pelaa vielä harjoitusottelun Helsingin Oulunkylästä kotoisin olevaa IF Gnistania vastaan. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta FCLahtiTV lähettää pelin suorana lähetyksenä.

FC Lahti nappasi kolmannen perättäisen karanteenin jälkeisen voittonsa viime lauantaina, kun Helsingin Jalkapalloklubi kaatui vieraskentällä lukemin 2-1. Maaleista vastasivat jälleen tutut nimet, Chinedu Geoffrey ja Jasin Assehnoun. Assehnounille maali oli kevään kolmas, Geoffreylle toinen perättäinen. Klubia vastaan Lahti onnistui puolustamaan tiiviinä, eikä HJK saanut luotua juuri huippupaikkoja. Lahti puolestaan käytti omat paikat tehokkaasti ja nappasi voiton. Lahden keskikentän akseli Javi HervásEemeli VirtaMatti Klinga toimi saumattomasti kumpaankin suuntaan.

Lauantain otteluun Lahti lähtee jälleen parantamaan pelituntumaa ja hitsautumaan yhteen. Varmasti kokoonpanosta ovat sivussa Viljami Isotalo, Daniel Koskipalo, Asaad Babiker, Kristian Yli-Hietanen ja Mikko Viitikko. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa ottavan taas askeleen eteenpäin.

– Lähdemme parantamaan edellisestä pelistä. Haluamme saada pallollisen pelimme tehokkaammaksi ja parantaa jokaisella osa-alueella. Pelissämme on vielä paljon kehitettävää. Lähdemme otteluun taas peliä rikkaampana ja edellisestä pelistä huomasi, että olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Saman askeleen haluamme ottaa nytkin, Zeneli kertoo ottelun tavoitteista.

Vierailija IF Gnistan valmistautuu Ykkösen kauteensa. Talvella joukkue eteni Suomen Cupissa puolivälieriin, mutta liigajoukkue KuPS oli lopulta vahvempi lukemin 5-0. Viime lauantaina Gnistan kärsi 1-0-tappion Helsingin IFK:lle. Gnistanin edellinen voitto tuli maaliskuun lopussa Espoon Palloseurasta lukemin 5-1. Douglas Caé iski ottelussa kaksi maalia.

Kipinän päävalmentaja Ricardo Duartella on Caén lisäksi miehistössään monta mielenkiintoista nimeä. Talvella Lahdessa testissä käynyt toppari Gentrit Kovaqi on yhä Ykkösen parhaita puolustajia. Laitapelaaja Nnaemeka Anyamele tekee töitä hyvin molempiin suuntiin ja on puolustajana pelatessa uhka myös hyökkäyspäässä. Keskikentän Omar Jamalla ja Kipinän tuoreella hyökkääjähankinnalla Topi Järvisellä on kokemusta myös Veikkausliigasta. Gnistanin ryhmä on yllätysvalmis, joten Lahti saa olla tarkkana koko ottelun ajan.

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi vajaa vuosi sitten pelatussa harjoitusottelussa. Vivahteikas ottelu päättyi 3-3-tasatulokseen. Lahtelaismaaleista vastasivat Timi Lahti, Kari Arkivuo ja Jasin Assehnoun. Kipinän maalit merkittiin Rony Huhtalalle, Saloum Faalille ja Kasperi Liikoselle. Huhtala ja Liikonen pelaavat tälläkin kaudella Kipinän riveissä.

FC Lahti – IF Gnistan 24.4.2021 kello 14.00!

Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti!

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä FCLahtiTV:ssä!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola