UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti haluaa jatkaa voittoputkeaan Valkeakoskella

Tiistai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa Valkeakoskelle, jossa voittoputkessa oleva lahtelaisnippu metsästää pisteitä FC Hakaa vastaan. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelussa.

FC Lahti palasi voitokkaana maajoukkuetauolta ja Ilves kaatui lukemin 3-1. Ilves hallitsi ajoittain ottelua ja siirtyi johtoon, mutta Jasin Assehnoun, Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri osuivat voitto-ottelussa. Lahti on voittanut nyt kolme viimeisintä otteluaan ja noussut sarjassa jo kolmanneksi. Pisteitä lahtelaisilla on kasassa kuuden ottelun jälkeen 12.

Lahti lähtee vieraskentälle hakemaan täyttä pistepottia. Sivussa ovat varmasti Pyry Lampinen, Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli uskoo, että pisteet irtoavat suoraviivaisella ja määrätietoisella pelillä.

– Meidän pitää olla kurinalaisia koko ottelun ajan. Haka on aina vaikea vastus. He vahvistuvat pelin edetessä ja ovat vaarallisia tilanteenvaihdoissa ja erikoistilanteissa. Meidän pitää olla määrätietoisia. Meidän henkilökohtainen taitotaso riittää luomaan tarvittavat paikat. Peli ei tule olemaan helppo, mutta me emme olekaan helppoja pelejä varten, Zeneli alustaa.

Kotijoukkue FC Haka kärsi edellisellä kierroksella 2-1-tappion Helsingin Jalkapalloklubille. Ishmael Yartey kavensi ottelun noin 20 minuuttia ennen loppua kaukolaukauksella. Lopussa Haka laittoi Klubin ahtaalle, mutta kiri ei aivan riittänyt pisteeseen. Haka on kuitenkin raapinut pisteitä kasaan kuusi, kun se kaatoi juuri ennen maajoukkuetaukoa Kuopion Palloseuran ja IFK Mariehamnin.

Teemu Tainion luotsaamassa Hakassa on paljon henkilökohtaista taitoa ja nopeutta. Laitapuolustaja Henri Malundaman nousut ovat aina vaarallisia. Tino Purme tuli vaihdosta hyvin sisään HJK-ottelussa. Maximus Tainio on puolestaan isossa roolissa Hakan keskikentällä ja erikoistilanteissa. Nimimiehistä maalivahti Mika Hilander ja toppari Luiyi de Lucas eivät pelanneet torstaisessa HJK-pelissä.

Joukkueet kohtasivat toisensa ylimenokaudella joulukuussa Mukkulassa. Nuorella miehistöllä ollut Lahti kärsi 1-0-tappion. Tuolloin Lahden maalilla torjui Hakassa torstaina debytoinut Aatu Hakala. Ottelun ainokaisen iski Jesse Huhtala.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 43 kertaa. Haka on vienyt nimiinsä 20 kohtaamista ja Lahti on voittanut kymmenen kertaa. Haka on tehnyt myös enemmän maaleja, sillä koskilaiset ovat osuneet 67 kertaa Lahden 36:ta vastaan.

Onnistuuko Lahti nappaamaan neljännen perättäisen voiton?

FC Haka – FC Lahti 15.6.2021 kello 18.30 Tehtaan kentällä!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen