UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahti hakee voittoa mikkeliläisvieraistaan

Päivä pitenee ja liigakauden alku lähenee. FC Lahti lähtee lauantaina hiomaan kuvioitaan Kisapuistossa. Vastustajaksi saapuu Mikkelin Palloilijat Päämaja-kaupungista. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti avasi viikko sitten ulkokautensa IF Gnistania vastaan. Gnistan rankaisi Lahden molemmista virheistä, mutta hyökkäyspäässä lahtelaiset olivat teräviä läpi ottelun ja lopulta Lahti nappasi 4-2-voiton. Lahtelaismaaleista vastasivat Pyry Lampinen, Chinedu Geoffrey, Arlind Sejdiu ja Teemu Penninkangas. Neljän maalin lisäksi Lahti onnistui luomaan vielä tukun muita maalipaikkoja.

Lauantain otteluun Lahti lähtee hakemaan jälleen voittoa ja ehjää suoritusta. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa vain Berat Köse ja Loorents Hertsi. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli toivoo joukkueen puolustuspelaamisen parantuvan ilman hyökkäyksen rytmin katoamista.

– Haemme huomenna parannusta viime viikon ottelusta. Viikon harjoituksissa käydyt teemat ja asiat pitäisi näkyä pienin muutoksin ottelussa. Puolustuspelaamisemme pitää tietysti parantua. Hyökkäyspelaamisesamme meidän pitää pitää tietty tempo ja intensiteetti ja rytmi. Tämä on jatkumoa viime viikosta, mutta nyt se pitää tehdä taas paremmin. Nämä ovat erittäin arvokkaita pelejä, eikä niitä ole enää montaa jäljellä, joten hyvin mielin lähdemme hakemaan voittoa, Zeneli kertoo.

Vierailija Mikkelin Palloilijat jäi Ykköscupin lohkossaan viimeiseksi. MP kuitenkin kykeni voittamaan avauskierroksella FF Jaron 3-1. Mikkeliläisten maaleista vastasivat helmikuun alussa Arjan Goljahanpoor, Claes Nyman ja Joslyn Luyeye-Lutumba. Kahdessa seuraavassa ottelussa MP kärsi tappiot ja jäi maalierolla lohkonsa viimeiseksi.

Vaikka Ykköscup päättyi mikkeliläisten pettymykseen, on MP vaarallinen joukkue ja hyvä testi lahtelaisille. MP:n keskikenttää dominoi Lahdessakin testissä ollut Jonathan Dunyin. Joukkueen maalivahtikaksikko on kova, sillä sekä Aleksi Honka-Hallila ja Otto Huuhtanen ovat nuoria ja erittäin lupaavia kassareita. MP:n kärjen, Kevin Beugren nopeuden kanssa lahtelaispuolustajat saavat olla tarkkoja.

MP on ollut Lahdelle aina hankala vastus. Kaksi vuotta sitten Lahti kärsi 2-0-tappion keskinäisessä kamppailussa Reetu Räsäsen ja Antti-Ville Räisäsen osumilla. Onnistuuko lahtelaiset lopulta murtamaan MP-kirouksensa?

FC Lahti – MP 12.3.2022 kello 14.15 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola