UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti hakee jatkoa voittoputkelle

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti jatkaa Haastajasarjan otteluitaan vaikealla vierasreissulla Valkeakoskelle. Lahtelaisia Tehtaan kentällä isännöi Haastajasarjan kolmonen ja samoista sijoituksista taisteleva FC Haka.

FC Lahti voittoputkessa

FC Lahti nappasi reilu viikko takaperin kolmannen perättäisen voiton. AC Oulu kaatui Hiihtiksellä syksyisen taistelun jälkeen lukemin 2—1. Bubacar Djaló ja Leon Kreković osuivat lahtelaisista maaliin. Voitto ja KTP:n tappio perjantaina riittivät Lahdelle sarjapaikan lopullisesti varmistamiseen.

Nyt Lahti pääsee tähyilemään ylöspäin. Haastajasarjaa johtava AC Oulu on edelleen tavoitettavissa. Se kuitenkin vaatii lopuista kolmesta ottelusta kolme voittoa. Lahden terveystilanne on kohtalainen, sillä varmasti sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi vain Marius Könkkölä ja Pablo Andrade. Muut pelaajat ovat osallistuneet harjoitusviikolla treeneihin. Lisäksi Lahti joutuu tulemaan toimeen ilman pelikieltoista Teemu Penninkangasta. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä kentällä jälleen sitä Lahtea, josta lahtelaiset ovat päässeet nauttimaan kolmessa edellisessä ottelussa.

– Eilen AC Oulun ja KTP:n välisessä ottelussa ratkesi se, että meidän loppukautemme minimitavoite, eli sarjapaikan säilyttäminen toteutuu. Nyt siirrämme katseet eteenpäin ja katsomme pelkästään ylös. Edelleen ykkösasiamme on sen saman pelillisen ilmeen uusiminen kuin kolmessa edellisessä ottelussa on ollut. Sitä on työstetty viikon aikana harjoituskentällä ja huomenna on jälleen mahdollisuus näyttää sitä. Haluamme jälleen ansaita kannattajiemme tuen, sillä kannatus, jota olemme saaneet viime peleissä, on ollut joukkueelle erittäin tärkeää, Lindberg kehuu.

Tehtaan kenttä linnakkeena

Kotijoukkue FC Haka ei ole hävinnyt kauden aikana vielä kertaakaan kotonaan. Toisaalta Haka on kyennyt voittamaan kotiotteluistaan vain kaksi. Koskilaiset ovat Haastajasarjassa neljäntenä ja joukkueella on vielä vaarana luisua putoamiskamppailuun. Toisaalta Hakalla on mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa voitolla.

Edellisellä kierroksella Haka vieraili saarella IFK Mariehamnin vieraana. Sarjajumbo IFK nappasi ottelusta 2—1-voiton. Hakan ainokaisesta vastasi kesän siirtoikkunassa saapunut senegalilaishyökkääjä Maissa Fall.

Joukkueen vahvan kotitaian takuumiehinä ovat olleet maalivahti Aatu Hakala ja kookas toppari Fallou Ndiaye. Laidalla erittäin vahvasti hyökkäyksiä tukeva Ryan Mahuta taistelee liigan syöttöpörssin voitosta. Juan Lescano on iskenyt seitsemän osumaa ja viime otteluissa terävästi esiintynyt Elias Mastokangas neljä. Lahden pitää olla erityisen tarkkana Mastokankaan, Mahutan ja Lescanon kanssa, jotta joukkue saa jotain tuliaisia kotiin.

Lahdella pitkä Haka-peikko

FC Lahti on voittanut edellisen kerran jalkapallo-ottelun Tehtaan kentällä toukokuussa 2007. Berat Sadikin ja Mikko Hauhian osumat toivat Lahdelle tuolloin 2—1-voiton. Lahtelaisilla oli myös pitkä voitoton putki Haka-otteluissa, mutta kyseinen putki tuli päätökseen kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lahdessa, jonka Lahti voitti 1—0 Altin Zeqirin osumalla. Kauden toisessa kohtaamisessa pisteet jaettiin lukemin 1—1. Oliver Whyte vei Hakan johtoon, mutta Arian Kabashin liippaus kimposi koskilaisista omaan maaliin ja lahtelaisten karmea putki sai jatkoa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 51 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista vain 11. Hakalla voittoja on 23. Maaleja Lahti on iskenyt 41. Haka puolestaan on osunut jo 76 kertaa.

Lahdella on huomenna mahdollisuus jatkaa voittoputkeaan ja katkaista puolestaan 16 vuotta piinannut Tehtaan kentän kirous.

FC Haka – FC Lahti 1.10.2023 kello 16.00 Tehtaan kentällä!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

FC Lahden kannattajille on varattu paikat Päätykatsomosta. Vieraskannattajien lippulinkki on toimitettu FC Lahden SLO:lle Atte Vilhuselle.

Mikäli et matkaa paikan päälle, löytyy kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurista Lanun aukiolta.

Ottelu näkyy suoran myös Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola