UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti hakee jälleen voittoa kivikovaa Hakaa vastaan

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa stadionille vieraakseen FC Hakan. Ottelun otteluisäntänä toimii sähköyhtiö Oomi. Osta lippusi ennakkoon tästä ja tule kannustamaan FC Lahti voittoon. Nyt taistellaan ylemmän loppusarjan paikoista!

FC Lahti jatkoi sunnuntaina tappiottomien otteluidensa sarjaa Kuopiossa paikallisen Palloseuran vieraana. Putken kokonaispituus on nyt jo 12 ottelua. Kuopiossa KuPS meni johtoon vain muutaman minuutin jälkeen, mutta Chinedu Geoffrey kuittasi välittömästi Macoumba Kandjin ja Javi Hervásin esityöstä. KuPS siirtyi uudestaan johtoon, mutta tällä kertaa Togon maajoukkuemies Henri Eninful viimeisteli kulmapotkuhässäkästä päätösnumeroiksi 2-2. Maali oli Eninfulille ensimmäinen Veikkausliigassa.

Tasapelillä Lahti nousi liigassa jo kolmanneksi, eikä edellä oleva kuopiolaisnippu ole kovin kaukana. Toisaalta neljäntenä ja viidentenä olevat FC Inter ja Seinäjoen Jalkapallokerho hengittävät Lahden niskaan. Perjantain otteluun lahtelaisnippu lähtee parantamaan suoritustaan sunnuntaista. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Viljami Isotalo, Altin Zeqiri, Riyad El Alami ja pelikieltoinen Henri Eninful. Jean-Christophe Coubronnen on puolestaan palannut joukkueharjoituksiin ja on suurella todennäköisyydellä valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa perjantain ottelusta kovaa.

– Lähdemme hakemaan ehjää, aggressiivisempaa ja parempaa peliä, kuin sunnuntaina. Meidän pelaamisemme pitää olla rohkeampaa ensimmäisestä sekunnista lähtien. Haka onnistui viime ottelussaan ja he osaavat reagoida hyvin erilaisiin joukkueisiin. Heillä on kova asenne. Haka ei ole helppo vastus. Meidän täytyy olla koko ajan askeleen edellä, Zeneli ennakoi.

Vierailija FC Haka katkaisi sunnuntaina seitsemän ottelun voitottoman putkensa, kun se kaatoi Interin Tehtaan kentällä lukemin 1-0. Haka joutui alivoimalle jo ensimmäisellä jaksolla, kun Maximus Tainio pysäytti hurjalla viikatteella Interin Benjamin Källmanin. Haka vetäytyi koko ottelun ajan ja miesalivoimalla se onnistui sumputtamaan maalinedustan siten, että Inter viljeli palloa lähinnä Hakan topparikaksikon päähän. Niklas Friberg puski ensimmäisen jakson lopussa Hakan johtoon ja se riitti Valkeakoskella voittoon.

Vaikka Haka on sarjassa vasta yhdeksäntenä, on Teemu Tainion valmentamassa ryhmässä vaarallisuutta ja laatua. Nopeat laiturit Samuel Chidi ja Antto Hilska saavat tukea laitapuolustajilta. Etenkin Henri Malundama nousee hanakasti ja aiheuttaa uhkaa puolustukselle nopeudellaan. Haka on myös puolustussuuntaan vahva. Luiyi De Lucas hallitsee ilmatilaa ja maalivahti Mika Hilander pelaa jälleen loistokautta. Hakan suurin ongelma on ollut tällä kaudella maalipaikkojen hyödyntäminen. Joukkue luo riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, mutta maalinteossa Haka on onnistunut vasta 11 kertaa.

Haka on ollut Lahdelle aina vaikea vastus ja edellisestä Lahden kotivoitosta liigassa Hakaa vastaan on vierähtänyt päälle yhdeksän vuotta. Tällä kaudella Valkeakoskella joukkueet tasasivat pisteet lukemin 1-1. Hakan Ishmael Yartey osui vapaapotkusta ja Lahden maali merkittiin Hakan omaksi.

Kuinka käy tällä kerralla?

FC Lahti – FC Haka 13.8.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Saavuthan paikalle vain terveenä ja jotta voimme taata jokaiselle turvallisen ottelutapahtuman, suosittelemme kasvomaskin käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja huomion kiinnittämistä turvaväleihin.

Lippuja saa portilta, mutta liput ennakkoon tästä.

Otteluisäntänä toimii sähköyhtiö Oomi. Oomi jakaa 200 ensimmäiselle ilmaisen Oomi-ämpärin. Oomi näkyy ottelutapahtumassa vahvasti myös muilla tavoin. Pelaajat tulevat kentälle Oomi-paidoissa, jotka heitetään yleisölle ennen ottelun alkua.

Ennen ottelun alkua heinäkuun Kuukauden valmentaja Ilir Zeneli vastaanottaa kuukauden valmentajalle osoitetun palkinnon.

Urheilukeskuksen alueella on perjantaina useita päällekkäisiä tapahtumia, joten pysäköintitila on vähissä. VIP-pysäköinti on tuttuun tapaan stadionin yläparkkipaikalla. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Vieraskannattajat sijoitetaan pääkatsomoon hyppyrimäkien puoleiseen päätyyn.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola