UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti avaa Liigacupin isännöimällä FC Honkaa

Liigacup palasi ryminällä kotimaiseen kilpailukalenteriin ja FC Lahti pääsee puolustamaan mestaruuttaan vihdoin lauantaina. Kolminkertainen Liigacup-mestari FC Lahti saa Mukkulan kuplaan vieraakseen 2000-luvun kestomenestyjän FC Hongan. Ottelu pelataan rajoitusten johdosta ilman yleisöä, mutta ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

Historian toiseksi menestynein Liigacup-seura kolmella mestaruudella ja kahdella hopealla on FC Lahti. Neljättä mestaruuttaan jahtaava FC Lahti voitti edellisen pelatun Liigacupin kaudella 2016. Tuolloin finaalissa kaatui rangaistuspotkukilpailuun venyneessä ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerho.

FC Lahti avasi kautensa viiveellä, mutta harjoitusotteluissa ovat kaatuneet yhteistyöseura Lahden Reipas ja viime lauantaina liigajoukkue Ilves. Samassa Liigacupin lohkossa pelaava Ilves tuli ottelussa kahdesti tasoihin, mutta lopulta Lahti nappasi harjoitusottelusta 4-3-voiton. Chinedu Geoffrey onnistui kahdesti ja Altin Zeqiri kerran. Matti Klingan vapaapotkumaali merkittiin lopulta Ilveksen omaksi maaliksi. Kokonaisuudessaan lahtelaiset saivat onnistumisia etenkin hyökkäyspäässä.

Lahtelaisryhmä on elänyt talven aikana ja viimeisimmät hankinnat ovat tulleet puolustuspäähän. Martinos Christofi ehti debytoida viime lauantaina lahtelaispaidassa ja hänen jälkeensä joukkueeseen liittyi toinen toppari Juho Pirttijoki. Lauantain ottelusta sivussa ovat varmasti Macoumba Kandji, Matti Klinga, Eemeli Virta, Loorents Hertsi, Pyry Lampinen ja Altin Zeqiri. Testimiehen statuksella pelaa Onuray Köse ja mahdollisesti myös viime kaudella FC Kuusysiä edustanut ja talvella Lahden Reippaaseen siirtynyt Lirinis Haziri. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa joukkueeltaan ehjää peliä.

– Odotan hyvää ja ehjää peliä. Toivon onnistumisia yksilöinä ja sitä kautta joukkueena. Honka on aina haaste, mutta fokuksemme on omassa pelissämme. Voittohan se on aina mielessä, mutta pelataan nyt ensin, Zeneli alleviivaa hymyillen.

Vierailija FC Honka avasi oman Liigacup-urakkansa tiistaina kotonaan FC Hakaa vastaan. Rui Modesto vei espoolaiset johtoon heti toisen jakson alkuun. Haka kuitenkin tasoitti lopussa ja pisteet jaettiin lukemin 1-1. Honka oli tasaisessa ottelussa lievästi hallitsevampi osapuoli ja loi etenkin toisella jaksolla enemmän maalipaikkoja. Hongan parhaat paikat tulivat Rui Modeston lisäksi tuoreille hankinnoille Aleksandar Katanićille ja Florian Krebsille.

Lahti ja Honka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 41 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 12 ja Honka 17. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet tasan 50, kun taas espoolaiset ovat osuneet 63 kertaa. Honka voitti edellisen keskinäisen ottelun viime kauden lopussa. Ottelu oli kummallekin panokseton ja keskittyi Kari Arkivuon uran juhlistamiseen. Lahdelta maalinteossa onnistui kahdesti Altin Zeqiri.

Kuinka FC Lahden kausi 2022 pyörähtää käyntiin?

FC Lahti – FC Honka 12.2.2022 Mukkulan kuplassa kello 13.00!

Ottelu pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä, mutta ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelusta.

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen