UNIQUEkoti -Otteluennakko: FC Lahdella vastassa kova mittari

Lumi sulaa hiljalleen ja aurinko lämmittää luontoa ja mieltä. Ei enää aikaakaan, kun nurmi vihertää ja Veikkausliiga alkaa. FC Lahti matkaa lauantaina sata kilometriä etelään, jossa se kohtaa harjoitusottelussa Helsingin Jalkapalloklubin. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

FC Lahti pääsi aloittamaan valmistautumisensa tulevaan liigakauteen hieman myöhässä. Maaliskuun toisessa harjoitusottelussa viime viikolla Lahti kaatoi Mikkelin Palloilijat lukemin 3-1. Lahtelaisosumista vastasivat Hysen Memolla ja kahdesti osunut Altin Zeqiri. Lahden peli oli vielä kaukana valmiista, mutta jälleen askel eteenpäin parin viikon takaisesta IF Gnistan -ottelusta.

MP-ottelussa lahtelaisille tuli myös muutama ikävä kolhu, joten Lahti ei pääse vastaamaan kovaan haasteeseen parhaalla miehistöllään. Varmasti sivussa ovat Lassi Järvenpää, Daniel Koskipalo, Loorents Hertsi, Macoumba Kandji ja Berat Köse. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli pitää lauantain ottelua erittäin hyvänä mittarina koko joukkeelle.

– Huomenna on tämän hetkisen kunnon hyvä mittari. Näemme vähän, missä menemme jokaisella osa-alueella. Uskon vahvasti, että pystymme omalla joukkueellamme vaikuttamaan kokonaisuuteen hyvin. Lähdemme hakemaan voittoa vauhdilla ja rohkealla pelaamisella. Odotamme tulosta myös erikoistilannepelaamisen kautta, Zeneli kertoo.

Kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi on jälleen kerännyt kasaan nipun, jolla taistellaan mestaruudesta. Joukkue putosi reservipitoisella miehistöllä Liigacupista, mutta kävi pelaamassa kaksi kovaa kansainvälistä harjoitusottelua Turkissa. Klubi kärsi molemmissa otteluissa 2-1-tappiot, ensin Sandefjordille ja viikkoa myöhemmin FK Metalist Harkovalle. Klubin Bojan Radulović iski molemmissa otteluissa HJK:n ainokaiset. Keskiviikkona HJK kaatoi harjoitusottelussa IFK Mariehamnin tasapainoisella esityksellä 2-0 Santeri Hostikan ja Casper Terhon osuessa maalipuiden väliin.

Talven aikana HJK:in liittyneillä pelaajilla on varmasti nälkää näyttää harjoitusotteluissa osaamistaan. Heistä Radulovićin lisäksi avauskokoonpanon paikkaa kärkkyy muun muassa Marokon A-maajoukkueessakin esiintynyt Nassim Boujellab, Fabian Serranes, Murilo ja talvikauden komeetta Miska Ylitolva. Uusien hankintojen lisäksi Klubin miehistöstä löytyy Riskin veljesten kaltaisia liigatähtiä liki jokaiselle pelipaikalle.

Joukkueet ovat kohdanneet toisiaan harvoin harjoitusotteluissa, mutta viime keväänä Lahden ja Klubin välillä pelattiin harjoitusottelu. Chinedu Geoffrey vei Lahden johtoon ensimmäisestä maalipaikasta. Miro Tenho tasoitti ottelun kulmapotkusta, mutta Jasin Assehnoun vei lahtelaiset henkilökohtaisella oivalluksellaan voittoon. Kuinka käy tällä kertaa?

HJK – FC Lahti 19.3.2022 kello 16.00 Bolt Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Paikalle matkustaville FC Lahden kannattajille on varattu koko stadionin pohjoispääty. Sisäänkäynti tapahtuu portilta 9. Lahtelaisia suositellaan ostamaan lippu pääkatsomon lohkosta 112, mutta kaikilla pääkatsomon lipuilla pääsee päätykatsomoon. Lippuja saa ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana HJK TV:stä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola